21 Ocak 2011 Cuma

Kısa kısa 5.gün


-5.günün ardından bayanlarda yavaş yavaş dökülmeler başladı. Önce yoluna devam eden favorilerden bahsedelim. Wozniacki , Li , Azarenka , Schiavone set vermeden tur atlarken , yükselen yıldız adaylarından Goerges'e ilk seti veren Sharapova , 3sette kazanmayı başardı. Önceki turda Wickmayer'i 2sette geçerek , son yıllardaki çıkışına son gaz devam eden geçen oyuncu Sevastova , 3.turda Manasieva'yı da çok rahat geçerek adını 4.tura yazdırdı.

-Resmin anlamından devam edicek olursakta ; geçen yıl tenise geri dönüşü ile bizi heycanlandıran , sezonun ilk turnuvasında Kim ile süper bir final oynayan ve AO'da da finale kadar çıkarak "işte Henin geri döndü" cümlelerini bize kurduran, ancak 2010'un çoğunu sakat geçiren Belçikalı oyuncu , bugun Kuznetsova karşısında 2 sette kaybetti. Grand Slam'lerdeki kariyeri boyunca 3.turda hiç yenilmeyen ve 27 kez kazanan Henin , ilk kez 3.turda bir Grand Slam'e veda etmiş oldu.

-Günün beklenmeyen sonucuda Venüs'ten geldi. Kardeşinin yokluğunda turnuvanın en büyük favorilerinden biri olan Amerikalı oyuncu , henüz maçın 2. oyununda , resmin solundaki müdaheleyi yaptıktan sonra acısıyla birlikte kortu inleten bir çığlık attı ve hemen sandalyesine giderek doktoru cagırdı. Devam edemiycegini anladıktan sonra maçtan çekildi ve Petkovic terlemeden 4.tura yükselmiş oldu.

Erkeklerde ise oldukça sakin bir gün oldu.


- Federer, Verdasco, Berdych beklendiği gibi zorlanmadan kazanırken, Roddick geriye düşmesine rağmen 3-1 le Haase'yi geçebildi. Troicki'ninde çekilmesi ile Djokovic ter atarak tur geçerken , Robredo'da Ukraynalı oyuncu Stakhovsky'i 4sette geçmeyi başardı.

-Günün çekişmeli geçmesi beklenen mücadelesinde ise sadece 1set bize bunu izletebildi. Resimde ne kadar sıkıntı anlar yaşadığını gördügümüz Monfis , Wawrinka karşısında ilk sette tie-break'le geriye düştükten sonra bir daha varlık gösteremedi ve diğer setleride 6-2 , 6-3 vererek turnuvaya veda etti.

0 yorum: