22 Ocak 2011 Cumartesi

Kısa kısa 6. gün


- Değerlendirmeye günün son maçında Tomic'i üç sette deviren Nadal'la başlayalım. Üç sette bitti ama gayet uzun bir maç oldu. İlk set skorunun 6-2 olmasına rağmen çok yakın geçtiğini belirtmek gerekiyor. Tomic de kariyerinin en iyi 15-20 dakikasını ikinci setin başında 4-0'ı yakalarken oynadı. Tomic adına bu maç için söylenebilecek tek olumsuz yorum ikinci seti bir şekilde alması gerektiği olur. Genç Avustralyalı çok yakında adından sıkça söz ettirecek..

- Geçen gün gençlerin turnuvası oldu demiştim, gerçekten de öyle olmaya devam ediyor. Kanadalı Milos Raonic de Albay karşısında 4 sette kazandı. 31 ace attı dün gece, herkese karşı etkili olabilecek çok iyi bir servis oyunu var ama file önünde aynı başarıyı sergileyemiyor. Geliştirirse o da bomba gibi bir yetenek..

- Berankis'i süründüren Ferrer, şimdi de Raonic'le karşılaşacak. Ferrer de bu sezona çok iyi başladı gerçekten, ben Raonic'i de devireceğini ve çeyrekte Nadal'la güzel bir maç oynayacağını düşünüyorum..

- Uzun maçların adamı Isner bu kez Cilic'e kaybetti. 5 saate yakın maçın beşinci seti 9-7'yle sonuçlandı. Tabii böylesi bir maç sonrası Nadal'la oynayacak olması da onun şanssızlığı, üç sette biter o maç..

- Dolgopolov da sonunda adam gibi tenis oynuyor dediğimiz Tsonga'yı 1-2'den gelip devirmeyi başardı. Ukraynalı'nın da acaip bir hikayesi var..


- Bayanlarda günün sürprizi Benesova'dan geldi. Çek raket, Pavlyuchenkova'yı üç sette geçmeyi başardı. Pavly'nin üçüncü sette zaman zaman saçmaladığını ve eline geçen fırsatları harcadığını belirtelim.

- Kvitova da emin adımlarla ilerliyor. Stosur'u iki sette devirirken ilk set tie break'ini 3-5'den kazanması da kayda değer. Çok soğukkanlı bir duruşu var, çok seviyorum böylelerini..

- Makarova da beni utandırmak için elinden geleni yapıyor. Kura değerlendirmesinde onun için; " Ben bu Makarova'dan baya umutluydum ama olmadı bir türlü" dedim ya dördüncü turu gördü şimdi. Kimmie karşısında pek şansı yok ama dur bakalım hele bir oynasınlar..

0 yorum: