19 Şubat 2011 Cumartesi

Dubai'de ilk finalist Caro


Dün çeyrek final maçını kazanarak tekrar 1 numaraya yükselen Caro, bugün de Jankovic karşısında iki sette kazanıp Dubai'de finale çıkan ilk taraf oldu.

Maçın başında ritim bulmakta zorlanan Caro, 2-5 geriye düştü. Bir sonraki oyunda 5-3 40-0'ı yakalayan JJ, bu oyunda 4 set puanından yararlanamayınca Caro'nun önlenemez geri dönüşü başladı. O ana kadar baseline'dan fazla çıkmayan 1 numara, fileye daha çok gelip, daha agresif bir oyun oynadı ve JJ'in dengesini bozdu.

Caro baseline oyununu her ne kadar çok iyi yapsa da zaman zaman maç kazanmak için yeterli olmuyor. Bugün gerçekten ilk setin ikinci yarısından başlayarak, uzun zamandır izlemediğim kadar keyifli bir tenis izletti. Umarım oyununun bu yönünü de geliştirip çok daha fazla silaha sahip bir oyuncu olur.

Bir parantezde JJ'e açalım. O da üçüncü tur ve çeyrek finalde oldukça zorlu ve uzun maçlar oynadıktan sonra bugün eski JJ'den esintiler sundu. İlk seti bitirebilse belki ayağındaki yaralara rağmen maçı kazanabilirdi ama olmadı. Son 8 ayda ilk kez bir turnuva yarı finali gördüğünü de belirtelim..

Not: Sormadan geçemicem, sizce de Caro'nun üstü biraz açık değil mi? Şikayet ettiğimden değil ama dikkatimi çekmedi desem yalan olur..

0 yorum: