8 Şubat 2011 Salı

Haftanın Şampiyonları


ATP'de haftayı üç turnuvayla geçerken, şampiyonlar Kevin Anderson, Ivan Dodig ve Tommy Robredo oldu. Bayanlarda ise FedCup ilk tur heyecanı yaşandı.

Güney Afrika'da kendi evinde oynayan Kevin Anderson, Moodie'den bu yana ATP'de tekler şampiyonluğu kazanan ilk Güney Afrikalı olmayı başardı. Kariyerinin ilk şampiyonluğuna Devvarman karşısında bir set geriden gelerek ulaştı.

Bir diğer evsahibi şampiyon da Hırvat Ivan Dodig oldu. Kariyerinde daha önce bir yarı final dahi bulunmazken Zagreb'de ilkleri gerçekleştirmeyi başardı.

Tommy Robredo'da da Şili'de 10. şampiyonluğuna ulaştı. Giraldo'nun final setinde şampiyonluk için servis attığını da belirtelim.

Bayanlarda ise FedCup yarı final eşleşmeleri belli oldu. Nisan ayında oynanacak yarı finallerde Rusya İtalya'yla, Belçika'da Çek Cumhuriyeti'yle eşleşti.

Fed Cup ilk turundan akıllarda kalan Rusya'nın ilk günü 0-2 tamamlayıp 3-2'yle turu kazanması oldu. İlk gün maçlarını kaybeden Kuznetsova ve Sharapova'dan sonra ikinci günde Pavlyuchenkova'ya şans tanımak oldukça yerinde bir karar oldu. Pavly önce Cornet'i üç sette devirdi ardından çiftlerde Safina'yla birlikte turu Rusya'ya getiren taraf oldu.

İtalya 4-1'le rahat geçmiş gibi görünüyor ancak bütün maçlar oldukça büyük bir çekişmeye sahne oldu. Belçika'da ise Wicky/Kimmie ikilisi Williams'sız Amerika'ya fazla geldi.

ATP Johannesburg
Kevin Anderson def. Somdev Devvarman 4-6 6-3 6-2

ATP Zagreb
Ivan Dodig def. Michael Berrer 6-3 6-4

ATP Santiago
Tommy Robredo def. Santiago Giraldo 6-2 2-6 7-6(5)

FedCup 1st Round
Russia def. France 3-2
Italy def. Australia 4-1
Czech Republic def. Slovak Republic 3-2
Belgium def. USA 4-1

0 yorum: