14 Şubat 2011 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları


Beş turnuvalı haftanın şampiyonları; Robin Soderling, Nicolas Almagro, Milos Raonic, Daniela Hantuchova ve Petra Kvitova oldu.

Rotterdam'da geçen senenin şampiyonu Robin, ünvanını korumayı başardı. 8. şampiyonluğuna ulaşan Robin ayrıca kariyerinde ilk kez bir turnuvada back-to-back şampiyon oldu.

Almagro'da söz konusu toz toprak oldu mu kendine gelenlerden, kariyerindeki 8. şampiyonluk da toprakta geldi. Finaldeki rakibi ise Avustralya Açık'ta adından bolca söz ettiren Dolgopolov'du.

Melbourne'de yıldızlaşan bir diğer isim Milos Raonic de kariyerinin ilk şampiyonluğuna San Jose'de ulaştı. Raonic, Kanada adına Rusedski'den bu yana tekler şampiyonluğu kazanan ilk raket oldu. Raonic'i ileride daha çok defalar buralara taşıyacağımdan eminim..

Paris'de haftanın konusu Clijsters olurken, mutlu sona ulaşan çok sevdiğim Kvitova oldu. Kariyerinin 3. şampiyonluğuna ulaşan Çek raket, Dünya 1 numarasını devirmeyi başardı. Petra'da gününde oldu mu çok çok iyi oynuyor hakkaten. Bu hafta da oldukça zorluydu, formda Wickmayer ve Mattek'den sonra Clijsters.. Bence haftanın Raonic'le birlikte 1 numarası oldu.

Favori oyuncularımdan Hantuchova'da 4. şampiyonluğuna Pattaya'da ulaştı. Yarı finalde son 2 yılın şampiyonu Vera Zvonareva'yı geçmesi büyük iş.

ATP Rotterdam
Robin Soderling def. Jo-Wilfried Tsonga 6-3 3-6 6-3

ATP Costa do Sauipe
Nicolas Almagro def. Alexandr Dolgopolov 6-3 7-6(3)

ATP San Jose
Milos Raonic def. Fernando Verdasco 7-6(6) 7-6(5)

WTA Paris
Petra Kvitova def. Kim Clijsters 6-4 6-3

WTA Pattaya City
Daniela Hantuchova def. Sara Errani 6-0 6-2

0 yorum: