21 Şubat 2011 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları



- Erkeklerde haftanın şampiyonları Soderling , Almagro ve Roddick oldu. 3 isimde turnuvalarının 1 numaralı seri başlarıydı.

- Toprak zeminin başarılı isimlerinden Almagro , üst üste 2.turnuvasını kazandı. Geçen hafta Costa do Sauipe'de zafere ulaşan İspanyol oyuncu , Buenos Aires'den de kupa ile ayrıldı ve üst üste 9.maçını kazandı.

- Yılın etkili diger bir ismide Soderling. 2011'de 14 maçının 13'ünü kazanan raket bu yılki 3. kupasını kaldırmayı başardı. Bu 14 maçta kaybettigi AO maçınıda eklersek toplamda sadece 5 set kaybetti. Etkileyici.

- Bu şaşkın pozu veren arkadaşımız da Roddick. Çünkü maç ve aynı zamanda şampiyonluk puanında alttaki videoda görebileceginiz akrobatik hareketi ile kupayı aldı. Bu şampiyonlukla Roddick'in kupa sayısı 30 oldu.



- Kadınlarda ise haftanın şampiyonları Wozniacki , Dominguez Lino ve Rybarikova oldu.

- 2 gün önce 1 numara ünvanını tekrar geri alan Wozniacki , finalde Kuznetsova'yı zorlanmadan geçerken , turnuva boyunca set vermedi. Hatta JJ maçının 7-5 lik ilk setini de bir kenara koyarsak maçlarında setlerde bile zorlanmadan kupaya ulaştı.



- 5 yıl önce kariyerinin ilk şampiyonluğuna Bogota'da ulaşan İspanyol raket Lourdes Dominguez Lino, yine kariyerinin en önemli başarılarından birini aynı yerde yaşadı. 2. WTA şampiyonluğuna, ilk WTA finaline çıkan Johannsonn'u 3sette yenerek ulaştı.

- Memphis'te ise 90 doğumlu Marino'nun 2.sette çekilmesi ile kupaya uzanan Rybarikova oldu.

ATP Marseille
Robin Soderling def. Marin Cilic 6-7 (8-10), 6-3, 6-3

ATP Buenos Aires
Nicolas Almagro def. Juan Ignacio Chela (8) 6-3, 3-6, 6-4

ATP Memphis
Andy Roddick def. Milos Raonic 7-6 (9-7), 6-7 (11-13), 7-5

WTA Dubai
Caroline Wozniacki def. Svetlana Kuznetsova 6-1, 6-3

WTA Bogota
Lourdes Dominguez Lino def. Mathilde Johansson 2-6, 6-3, 6-2

WTA Memphis
Magdalena Rybarikova def. Rebecca Marino 6-2 ret.

0 yorum: