27 Mart 2011 Pazar

Domi'yle kırmızı halı



WTA'in en eğlenceli hatunlarından Domi'yle kırmızı halı.. Masha'yla da iyi anlaşıyor gibiler..

Caro & Reena


Caro'yla Reena cuma gecesi Miami Heat'in Philadelphia'yı 111-99 yendiği maçı birlikte izlemişler.

24 Mart 2011 Perşembe

Isırır mı ?


Jarmila'yla Pironkova görüntüdeki yılanla pek bir haşır neşir olmuşlar. Yılan demeye bin şahit ister tabi, yılan diyince insanın aklına daha küçüğü geliyor, bu bildiğin piton hatta anakonda =)

Çirkin Ördek Yavrusu


İşte bir çirkin ördek yavrusunun kuğuyla dönüştüğü masalsı fotoğraf çekimi :) Makarova'yı tamamen tenis odaklı yakından takip edince bu fotoğraflar da epey şaşırttı haliyle..

23 Mart 2011 Çarşamba

Marsel rahat geçti

Temsilcimiz Marsel İlhan, Miami Masters ilk turunda Tobias Kamke'yi 6-2 6-1'lik sonuçla geçip adını ikinci tura yazdırdı.

Marsel geçen haftaya oranla daha rahat geçti Kamke'yi. 1 saatin altında sürdü maç ve şimdi rakip Sırp Troicki. Marsel için gerçek bir test olacak..

22 Mart 2011 Salı

Marsel, Miami Masters Ana Tablo'da

İkinci eleme maçında Kolombiyalı Robert Farah'yla karşılaşan Marsel, korttan 6-4 5-7 7-5'lik galibiyetle ayrılarak adını Miami Masters ana tablosuna yazdırdı.

Oldukça çekişmeli geçen maçta iki de maç sayısı çevirdi Marsel, tebrikler, özgüveni için çok önemli maçlar.. İyi de bir eşleşme gelirse süper olur..

Edit: Marsel'in ilk turdaki rakibi geçen hafta Le Gosier'de yendiği Tobias Kamke oldu.

21 Mart 2011 Pazartesi

Miami'ye 1 kaldı

Miami Masters eleme ilk turunda Matthew Ebden'le karşılaşan Marsel, korttan 1-6 6-3 6-4'lük galibiyetle ayrıldı.

Ana tabloya kalması için bir maç daha kazanması gerekiyor ve rakip Marchenko'yu devirip bir sürprize imza atan Kolombiyalı Robert Farah oldu.

Kanatlar üstünde



Geçen hafta HEAD tenis malzemeleri markasının yeni bir reklam çalışması içinde olduğunu, Djokovic'le birlikte bir uçağın kanatları üstünde tenis oynama temalı teaser'lar yayınladığını görmüştüm. İşte o reklam çekimi, güzel olmuş :)

Indian Wells Finalleri


Sezonun ilk Masters/Premier(zorunlu) turnuvası Indian Wells'de şampiyonlar Novak Djokovic ve Caroline Wozniacki oldu.

Maçta fark yaratan tek şey Nadal'ın garip servis performansı oldu. İkinci setin 5. oyununa kadar ortada gözüken maç, bu oyundan sonra Nadal'ın servislerdeki inanılmaz düşüşüyle, Djokovic'in kontrolüne geçti. Kritik 9. oyunda Nole, 5 set sayısı harcarken 6.da hata yapmadı ve maçı dengeye getirdi.

Final setinde ise fırtına gibi bir Djokovic vardı desek yeridir, Nadal servis yüzdesini biraz toparlasa da, Nole set boyunca kendi servisinde yalnızca 1 sayı kaybetti.

Nole'un 2011 performansı korkutucu gerçekten, belki Avustralya Açık'taki kadar iyi oynamıyor ama hala kazanıyor. Geçen sezondan bu yana galibiyet serisini 20 maça taşıdı. Herhalde Miami'de bu seri sonlanır diye düşünüyorum..


Bayanlar finalini fazla dikkatli izleyemedim ancak ilk setteki agresif oyunundan ikinci sette vazgeçen bir Caro olduğunu gördüm. Baseline'ın arkasına saklanıp oyunu pasif bir şekilde yönlendirmeye başlayınca süper keyifsiz bir oyun sergiliyor Caro. Ama biraz agresif oldu mu da hakkaten keyif veriyor.

Caro saldırmayı bırakınca Bartoli'nin servis yüzdeleri de bir anda yükseldi. Bartoli'yi her ne kadar hiç sevmesem de takdir ediyorum, o vücuda rağmen epey efor sarfediyor ama oyunun bu kısmında Caro'yla uzun süre baş etmesi mümkün değil. Zaten kendisi de seremonide bundan bahsetti. Gözyaşlarının üzüntüden değil yorgunluktan olduğunu söylerken, Caro'da rakibinin yorulduğunu görmenin onun için iyiye işaret olduğunu söyledi.

Caro biraz da şanslı olduğu haftada önemli bir şampiyonluk kazandı. Kleybanova karşısında bir set geriden gelirken, çeyrek finali Azarenka'nın çekilmesiyle terlemeden geçti ve yarı finalde bir önceki turda zorlu ve uzun bir maç oynayan Sharapova karşısında hiç zorlanmadı.

Kariyerinin 2. büyük turnuva zaferi olurken toplamda kupa sayısını 14'e yükseltti. Hazır Kimmie ve Serena'nın durumları belirsizken artık bir Grand Slam kupası kaldırmalı. Grand Slam kazanacağı konusunda hiçbir kuşkum yok ama bir an önce olsun istiyorum.

Novak Djokovic def. Rafael Nadal 4-6 6-3 6-2
Caroline Wozniacki def. Marion Bartoli 6-1 2-6 6-3

18 Mart 2011 Cuma

Sıfır Noktası



Karlovic şık bir voleyle puanı bitirdiğini zannediyor ama o da ne sıfır noktasından gelen bir Nadal vuruşu..

Marsel çeyrekte takıldı


Marsel bir önceki postta bahsettiğimiz gibi bu hafta Le Gosier Challenger'daydı. İkinci turda Alman Tobias Kamke'yi de deviren temsilcimiz dün çeyrek finalde Stephane Robert'e takıldı.

Marsel için önemli bir hafta oldu hem yenilgi serisini sonlandırdı hem de 2 galibiyet aldı ki Kamke'yi geçmek önemliydi. Şimdi sırada Miami Masters var..

Bu arada bir de duyuru yapayım, Marsel'in üstteki fotoğrafını "Oyun Marsel" adlı yeni blogdan aldım. Tamamen Marsel'e ayrılan bu blogu TrueGrandSlam'deki arkadaşlar idare ediyor. Onlara da buradan hem teşekkür hem de kolay gelsin dileklerimi iletiyorum..

16 Mart 2011 Çarşamba

Marsel'den ilk galibiyet


Bu hafta Fransa'ya bağlı Guadeloupe bölgesinde Le Gosier Challenger turnuvasına katılan Marsel, 2011'in ilk galibiyetini Duclos'u iki sette mağlup ederek aldı.

9 maçlık seri sona erdi, umarım devamı gelir. İkinci turda rakip 4 numaralı seribaşı Kamke. Marsel ayrıca çiftlerde de Monfils'e benzerliğiyle dikkat çeken Gianni Mina'yla korta çıkıyor..

15 Mart 2011 Salı

Alkışlar Peer'e :)



Kızlarımıza en sevdikleri şarkı sorulmuş, kimisi tak diye söylerken kimisinin aklına bişiy gelmemiş, Peer kırosu da müzik dinlemiyorum demiş, yuhannes be kardeşim..

Ana'yı da konuşurken dinlemek istemiyorum ya, ağzına vurasım geliyor bir tane, bir tek bana mı itici geliyor ?!?

Bu arada blogger'la ilgili sorunlarda bitti zannediyorduk ama bugün yine koca koca kırmızı yazıları gördüm sitede dns kullanmama rağmen, şimdi giriyor ama anlamadım.. Her neyse yakın bir zamanda wordpress'e taşınma planları yapıyoruz, gerçi wp'nin kapatılmayacağı ne malum..

14 Mart 2011 Pazartesi

Wipeout Rusya - Safina



Daha ilk saniyeden ne işim var benim burda tadında başladığı için kendisini, izlediğim gelmiş geçmiş en sıkıcı wipeout yarışmacısı ilan ettim

8 Mart 2011 Salı

Haftanın Şampiyonları


Bayanlarda iki turnuvayla geçirdiğimiz haftanın şampiyonları Jelena Dokic ve Anastasia Pavlyuchenkova oldu. Erkeklerde ise Davis Cup heyecanı ilk tur maçlarıyla başladı.

Aslında Dokic için ayrı bir post atmak hatta ona özel bir sayfa yapmak lazım ama bu aralar hiçbir şey yapmaya vakit bulamıyorum maalesef.

Gerçi onun  hikayesini bilmeyen tenissever pek yoktur ama 2009 Avustralya Açık'ta yaptığı rüya dönüş sonrası Ömer Sevil'in kaleminden çıkan "Melbourne'de Peri Masalı" adlı yazıyı okumadan geçmesin kimse..

Dokic 8.5 yıl aradan sonra ilk kez bir kupa kaldırırken, final maçı tam da ona yaraşır biçimde oldukça heyecanlıydı. 2-6 3-5 geri düşmesine rağmen çevirdiği ikinci set tie break'inde 2 de maç puanı kurtardı. Final setinde yine 1-3 geriye düşmesine rağmen üstüste oyunlarla seti ve maçı kazanmayı başardı.

Monterrey'de ise Pavluchenkova, finalde Jankovic'i üç sette geçip ünvanını korumayı başardı. Jankovic de çaktırmadan iyi bir form tuttu diyebiliriz, belki eski performansına ulaşamadı ama en azından iyi sinyaller veriyor..

Davis Cup'da bana göre tek sürpriz Kazakistan'dan geldi. Eski Ruslardan oluşan kadrosuyla Çek'leri 3-2 mağlup etmeyi başardılar. Çiftler maçını kazanınca Çekler turu geçer diye bakmamıştım ama Berdych'in Golubev'e kaybedeceğini de düşünmemiştim..

WTA Kuala Lumpur
Jelena Dokic def. Lucie Safarova 2-6 7-6(9) 6-4

WTA Monterrey
Anastasia Pavlyuchenkova def. Jelena Jankovic 2-6 6-2 6-3

Davis Cup 1st Round
Serbia def. India 4-1
Sweden def. Russia 3-2
Kazakhstan def. Czech Republic 3-2
Argentina def. Romania 4-1
USA def. Chile 4-1
Spain def. Belgium 4-1
Germany def. Croatia 3-2
France def. Austria 3-2

6 Mart 2011 Pazar

Tarihin En Hızlısı



Bu haftasonu Davis Cup ilk tur maçları start alırken, Hırvatistan'la Almanya arasındaki çiftler maçında Ivo Karlovic tam tamına "251" km hızla bir ace kaydetti.

Tarihin en hızlı servisi olarak kayıtlara geçen bu ace, bir önceki rekoru elinde bulunduran Roddick'in 2004'de kaydettiği 249.4 km'lik servisi de tarihe gömdü..

4 Mart 2011 Cuma

Serena'nın sorunları bitmiyor

Ayağında yaşadığı sakatlık (kesik) ile ilgili uzun süredir kortlardan uzak kalmıştı Amerikalı oyuncu. Geçen hafta düzenlenen Oscar Ödül Töreni'nin ardından yapılan partiye katılan Serena, burdan ayrılarak apar topar hastaneye kaldırılmıştı. Yapılan incelemeler sonucunda akciğerinde kan pıhtılaşması tespit edildi ve operasyonla bu sorun giderildi. Bu pıhtılaşmayı engelleyecek ilaçlar ile tenis yaşantısına devam etmesi mümkün , ancak bir kez daha tekrarlar ise çok daha ciddi bir tedavi süreci onu bekliyor. Bu olayın ardından açıklama yapan eski dünya 1 numarası yaşanan sorunlar nedeniyle oldukça üzgün olduğunu , yaz başında kortlara dönmeyi umduğunu belirtti.

2 Mart 2011 Çarşamba

Haftanın Şampiyonları


Beş turnuvalı haftanın şampiyonları; Novak Djokovic, David Ferrer, Juan Martin del Potro, Vera Zvonareva ve Gisela Dulko oldu.

Haftanın en önemli turnuvası Dubai'deydi. Son yenilgisini geçen sene World Tour Finals'ın finalinde Federer'e karşı alan Djokovic, galibiyet serisini 17 maça çıkardı. Avustralya Açık yarı finalinden sonra bu kez de Dubai finalinde Federer'i yenmeyi başardı. Nole gerçekten fırtına gibi bu aralar, kariyerinin 20. şampiyonluğu ve sanırım bu sayıyı 25'e kadar çıkartacaktır sezon sonuna kadar..

Delray Beach'de JMdP'nin geri dönüşüne tanıklık ettik. 2009 Amerika Açık şampiyonluğundan bu yana ilk kupasını kaldıran Del Potro'ya izninizle "Welcome Back" demek istiyorum. Umarım Amerika Açık serisine kadar eski ritmine kavuşur.

Sezonun iki formda ismini karşı karşıya getiren Acapulco finalinde gülen taraf David Ferrer oldu. Üst üste 2. kez bu kupayı kaldıran Ferrer'in 11. şampiyonluğu oldu.

Dubai'de şampiyonluğa ulaştıktan sonra Doha'da da set vermeden finale yükselen Altın Kız bu kez Zvonareva'ya takıldı. Vera'ya çeyrek ve yarı finalde zorlu üç setlik maçlar oynadıktan sonra kaybeder gözüyle bakıyorduk ama beni yanılttı.

Acapulco'da Gisela Dulko, 3 yıllık şampiyonluk hasretine Parra Santonja karşısında son verdi.

ATP Dubai
Novak Djokovic def. Roger Federer 6-3 6-3

ATP Delray Beach
Juan Martin del Potro def. Janko Tipsarevic 6-4 6-4

ATP Acapulco
David Ferrer def. Nicolas Almagro 7-6(4) 6-7(2) 6-2

WTA Doha
Vera Zvonareva def. Caroline Wozniacki 6-4 6-4

WTA Acapulco
Gisela Dulko def. Arantxa Parra Santonja 6-3 7-6(5)