2 Mart 2011 Çarşamba

Haftanın Şampiyonları


Beş turnuvalı haftanın şampiyonları; Novak Djokovic, David Ferrer, Juan Martin del Potro, Vera Zvonareva ve Gisela Dulko oldu.

Haftanın en önemli turnuvası Dubai'deydi. Son yenilgisini geçen sene World Tour Finals'ın finalinde Federer'e karşı alan Djokovic, galibiyet serisini 17 maça çıkardı. Avustralya Açık yarı finalinden sonra bu kez de Dubai finalinde Federer'i yenmeyi başardı. Nole gerçekten fırtına gibi bu aralar, kariyerinin 20. şampiyonluğu ve sanırım bu sayıyı 25'e kadar çıkartacaktır sezon sonuna kadar..

Delray Beach'de JMdP'nin geri dönüşüne tanıklık ettik. 2009 Amerika Açık şampiyonluğundan bu yana ilk kupasını kaldıran Del Potro'ya izninizle "Welcome Back" demek istiyorum. Umarım Amerika Açık serisine kadar eski ritmine kavuşur.

Sezonun iki formda ismini karşı karşıya getiren Acapulco finalinde gülen taraf David Ferrer oldu. Üst üste 2. kez bu kupayı kaldıran Ferrer'in 11. şampiyonluğu oldu.

Dubai'de şampiyonluğa ulaştıktan sonra Doha'da da set vermeden finale yükselen Altın Kız bu kez Zvonareva'ya takıldı. Vera'ya çeyrek ve yarı finalde zorlu üç setlik maçlar oynadıktan sonra kaybeder gözüyle bakıyorduk ama beni yanılttı.

Acapulco'da Gisela Dulko, 3 yıllık şampiyonluk hasretine Parra Santonja karşısında son verdi.

ATP Dubai
Novak Djokovic def. Roger Federer 6-3 6-3

ATP Delray Beach
Juan Martin del Potro def. Janko Tipsarevic 6-4 6-4

ATP Acapulco
David Ferrer def. Nicolas Almagro 7-6(4) 6-7(2) 6-2

WTA Doha
Vera Zvonareva def. Caroline Wozniacki 6-4 6-4

WTA Acapulco
Gisela Dulko def. Arantxa Parra Santonja 6-3 7-6(5)

0 yorum: