8 Mart 2011 Salı

Haftanın Şampiyonları


Bayanlarda iki turnuvayla geçirdiğimiz haftanın şampiyonları Jelena Dokic ve Anastasia Pavlyuchenkova oldu. Erkeklerde ise Davis Cup heyecanı ilk tur maçlarıyla başladı.

Aslında Dokic için ayrı bir post atmak hatta ona özel bir sayfa yapmak lazım ama bu aralar hiçbir şey yapmaya vakit bulamıyorum maalesef.

Gerçi onun  hikayesini bilmeyen tenissever pek yoktur ama 2009 Avustralya Açık'ta yaptığı rüya dönüş sonrası Ömer Sevil'in kaleminden çıkan "Melbourne'de Peri Masalı" adlı yazıyı okumadan geçmesin kimse..

Dokic 8.5 yıl aradan sonra ilk kez bir kupa kaldırırken, final maçı tam da ona yaraşır biçimde oldukça heyecanlıydı. 2-6 3-5 geri düşmesine rağmen çevirdiği ikinci set tie break'inde 2 de maç puanı kurtardı. Final setinde yine 1-3 geriye düşmesine rağmen üstüste oyunlarla seti ve maçı kazanmayı başardı.

Monterrey'de ise Pavluchenkova, finalde Jankovic'i üç sette geçip ünvanını korumayı başardı. Jankovic de çaktırmadan iyi bir form tuttu diyebiliriz, belki eski performansına ulaşamadı ama en azından iyi sinyaller veriyor..

Davis Cup'da bana göre tek sürpriz Kazakistan'dan geldi. Eski Ruslardan oluşan kadrosuyla Çek'leri 3-2 mağlup etmeyi başardılar. Çiftler maçını kazanınca Çekler turu geçer diye bakmamıştım ama Berdych'in Golubev'e kaybedeceğini de düşünmemiştim..

WTA Kuala Lumpur
Jelena Dokic def. Lucie Safarova 2-6 7-6(9) 6-4

WTA Monterrey
Anastasia Pavlyuchenkova def. Jelena Jankovic 2-6 6-2 6-3

Davis Cup 1st Round
Serbia def. India 4-1
Sweden def. Russia 3-2
Kazakhstan def. Czech Republic 3-2
Argentina def. Romania 4-1
USA def. Chile 4-1
Spain def. Belgium 4-1
Germany def. Croatia 3-2
France def. Austria 3-2

1 yorum:

Özgür A. dedi ki...

Dokic'i başarılı ve tekrar gülerken görebilmek çok keyifli