21 Mart 2011 Pazartesi

Indian Wells Finalleri


Sezonun ilk Masters/Premier(zorunlu) turnuvası Indian Wells'de şampiyonlar Novak Djokovic ve Caroline Wozniacki oldu.

Maçta fark yaratan tek şey Nadal'ın garip servis performansı oldu. İkinci setin 5. oyununa kadar ortada gözüken maç, bu oyundan sonra Nadal'ın servislerdeki inanılmaz düşüşüyle, Djokovic'in kontrolüne geçti. Kritik 9. oyunda Nole, 5 set sayısı harcarken 6.da hata yapmadı ve maçı dengeye getirdi.

Final setinde ise fırtına gibi bir Djokovic vardı desek yeridir, Nadal servis yüzdesini biraz toparlasa da, Nole set boyunca kendi servisinde yalnızca 1 sayı kaybetti.

Nole'un 2011 performansı korkutucu gerçekten, belki Avustralya Açık'taki kadar iyi oynamıyor ama hala kazanıyor. Geçen sezondan bu yana galibiyet serisini 20 maça taşıdı. Herhalde Miami'de bu seri sonlanır diye düşünüyorum..


Bayanlar finalini fazla dikkatli izleyemedim ancak ilk setteki agresif oyunundan ikinci sette vazgeçen bir Caro olduğunu gördüm. Baseline'ın arkasına saklanıp oyunu pasif bir şekilde yönlendirmeye başlayınca süper keyifsiz bir oyun sergiliyor Caro. Ama biraz agresif oldu mu da hakkaten keyif veriyor.

Caro saldırmayı bırakınca Bartoli'nin servis yüzdeleri de bir anda yükseldi. Bartoli'yi her ne kadar hiç sevmesem de takdir ediyorum, o vücuda rağmen epey efor sarfediyor ama oyunun bu kısmında Caro'yla uzun süre baş etmesi mümkün değil. Zaten kendisi de seremonide bundan bahsetti. Gözyaşlarının üzüntüden değil yorgunluktan olduğunu söylerken, Caro'da rakibinin yorulduğunu görmenin onun için iyiye işaret olduğunu söyledi.

Caro biraz da şanslı olduğu haftada önemli bir şampiyonluk kazandı. Kleybanova karşısında bir set geriden gelirken, çeyrek finali Azarenka'nın çekilmesiyle terlemeden geçti ve yarı finalde bir önceki turda zorlu ve uzun bir maç oynayan Sharapova karşısında hiç zorlanmadı.

Kariyerinin 2. büyük turnuva zaferi olurken toplamda kupa sayısını 14'e yükseltti. Hazır Kimmie ve Serena'nın durumları belirsizken artık bir Grand Slam kupası kaldırmalı. Grand Slam kazanacağı konusunda hiçbir kuşkum yok ama bir an önce olsun istiyorum.

Novak Djokovic def. Rafael Nadal 4-6 6-3 6-2
Caroline Wozniacki def. Marion Bartoli 6-1 2-6 6-3

0 yorum: