25 Nisan 2011 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları



Üç turnuvalı haftanın şampiyonları Rafael Nadal, Julia Görges ve Alberta Brianti oldu.

Bahar gelip toprak kort sezonu açılınca Rafa'nın istatistik kağıtlarını mecburen tekrar gözden geçirmemiz gerekiyor. Bir sürü seri galibiyetler, kazanılan bilmem kaçıncı kupa, all time listeleri vs vs.. Bu hafta 500. kariyer galibiyetini alırken, üstüste kazandığı 6. Barcelone şampiyonluğuyla, tüm zamanlar da toprak kort şampiyonlukları sayısı bakımında 3. sıraya yükseldi..

Haftanın göz kamaştıran ismi kuşkusuz Julia Görges oldu. Kariyerinin ilk şampiyonluğunu geçen sene komşu ülke Avusturya'da kazansa da premier düzeyde ve premier'ler arasında da önemli bir turnuva olan Stuttgart'ı kazanmak büyük iş.

Hem etkili servisleri hem de uzun zamandır görmediğim kadar iyi bir forehand performansı Caro'muzu ekarte etmeye yetti. Winner'lardaki 38'e 9'luk üstünlük dikkat çekici. Porsche 911 Carrera GTS Cabriolet'in de sahibi olan Görges, Türkiye'den yeni bir taraftar edindi diyebilirim =)

Haftanın düşük profilli turnuvasında hala anlam veremediğim bir şekilde Alberta Brianti şampiyon oldu. Kendisini finalde görünce herhalde challenger diye düşünmüştüm ki sonradan Fas olduğunu farkettim.

ATP Barcelona
Rafael Nadal def. David Ferrer 6-2 6-4

WTA Stuttgart
Julia Görges def. Caroline Wozniacki 7-6(3) 6-3

WTA Fes
Alberta Brianti def. Simona Halep 6-4 6-3

0 yorum: