3 Nisan 2011 Pazar

Queen Victoria


Miami'de şampiyon 2009'dan sonra bir kez daha Victoria Azarenka oldu. Masha'da bu turnuvada oynadığı 3. finali de maalesef kaybetti.

İki tarafta çok iyi bir hafta geçirdi diyebilirim. Özellikle Sharapova'nın bu performansı yaptığı onlarca basit hataya rağmen heyecan verici. Indian Wells'de yarı final oynadıktan sonra burada da final görmesi en azından vücut olarak bu mücadeleye hazır olduğunu gösteriyor.

Tabii toprak sezonuna geçiyor olmamız onun için büyük bir dezavantaj olacak. Azarenka için de benzer şeyler söylenebilir. Indian Wells çeyrek finalinde çekildikten sonra burada hem de ilk 3 maçını üç sette kazandıktan sonra Zvonareva ve Clijsters'ı iki sette geçmesi takdire şayan.

Final maçında ise farklı bir hikaye vardı. Azarenka oyunu tam anlamıyla domine etti. 6-1 4-0'dan sonra Masha yine savaşıp seti dengeye getirme şansını elde etti ama Dulgheru ve Petkovic karşısında olduğu gibi bu kez yetmedi. Zaten servis performansı çok çok düşüktü bu kez, yaptığı 43 basit hatanın yanında maç boyu servisini yalnızca 1 kez tutabilmiş olması maçı özetliyor aslında.

Kariyerinin 6. şampiyonluğunu kazanan Vika, klasmanda da kariyeri zirvesi olan 6'ya tekrar ulaştı. Masha da uzun bir aradan sonra tekrar top 10'e dönüş yaptı.

0 yorum: