25 Mayıs 2011 Çarşamba

Ahh be Marsel =(


Temsilcimiz Marsel İlhan, turnuvanın 30 numaralı seribaşı İspanyol Guillermo Garcia-Lopez'e 3 saat 57 dakika süren beş setlik bir maç sonucunda mağlup olup turnuvaya veda etti.

Nereden başlasam bilemiyorum, sadece 5. seti 1.5 saat süren bir maç oldu. Elimize o kadar çok fırsat geçti ki şu sonuca üzülmemek elde değil. Kısa kısa beş setin özetini yapayım önce..

İlk sette ilk 6 oyun karşılıklı olarak paylaşıldıktan sonra servisini kırdıran Marsel 4-5'de sete geri dönme şansı yakaladı ancak değerlendiremeyince ilk set 6-4'le rakibinin oldu.

İkinci sette ilk servislerinde yalnızca 1 sayı kaybeden Marsel, rakibinin ikinci servislerine yaptığı baskıyla oldukça kolay bir şekilde iki break'le 6-1'lik bir set kazandı.

Üçüncü set, ikinin tam tersi oldu, ikinci servis yüzdeleri dramatik şekilde yükselen İspanyol raket seti 6-2'yle hanesine yazdırıp 2-1 öne geçti.

Kritik dördüncü sette 4-4'e kadar servisler paylaşılırken, 9. oyunda Marsel servis kırmayı başardı ve sonraki oyunu da alıp maçı dengeye getirdi.

Tie break'siz oynanan final seti bizleri en açık tabiriyle kahreden bir set oldu. 1.5 saat süren ve 13-11 biten seti maalesef kaybettik. Halbuki Marsel bir çok şans elde etmişti. İlk önce 4-4'de 0-30'dan, ardından 5-5'de 0-40'dan ve son olarak 7-7'de kaçırdığı iki servis kırma şansı, resmen isyan ettirdi..

Kaçan 5 servis kırma şansından sonra 11-12'ye kadar servisler tutuldu ve tek bir servis kırma puanı oynanmadı. Ancak 24. oyunda İspanyol raket 0-40'la üç maç sayısı elde etti. Marsel ikisini çevirmeyi başardı ama üçüncüsüne engel olamadı.

Açıkçası baştan böyle bir maç olacağını hiç düşünmemiştim. Hatta ne yalan söyliyeyim Marsel'in fazla tutunamayacağını belki belki bir set koparabileceğini düşünmüştüm ama şu oyunuyla hem beni çok şaşırttı hem de çok gururlandırdı.

Her şeye rağmen ayakta alkışlamamız gerekiyor Marsel'i, bizlere böylesine bir heyecanı yaşattığı için hem Marsel'e hem de ekibine çok çok çok teşekkürler..

0 yorum: