31 Mayıs 2011 Salı

Çeyrek final eşleşmeleri


Roland Garros'da dördüncü tur eşleşmeleri bir maç dışında tamamlanırken bir kaç sürpriz isim adlarını çeyrek finale yazdırdı.

Erkeklerde tablonun üstünde yer alan Nadal ve Soderling beklendiği üzere yine birbirleriyle eşleştiler. Nadal Ljubicic önünde fazla zorlanmazken, Soderling'de Simon önünde üçüncü sette biraz bocalamasına karşın tie break'le maçı bitirmeyi başardı. Nadal giderek daha iyi oynuyor, ben kazancağını düşünüyorum hala ama Soderling'de daha önce bir kez yaptığı için çok tehlikeli bir rakip..

İkinci çeyrek finalin eşleşmesi henüz belli değil. Bir tarafta toprakta çok sevdiğim Juan Ignacio Chela var. Chela'nın buraya gelmesi sürpriz mi bilemiyorum ama enteresan bir not, 4 maçta 2 beş setlik maç oynayan Chela, daha ilk 30'dan kimseyle karşılaşmadı, kura şansı bu olsa gerek. Diğer tarafta ise bugün oynanacak Troicki - Murray maçının final seti var. Murray oyuna sonradan sonraya girip ibreyi kendi yönüne çevirmişti, dün  oynansa banko kazanırdı ama şimdi tek setlik yeni bir maçmış gibi olacak. Kim kazanırsa kazansın Chela'yı geçecektir diye düşünüyorum..

Üçüncü çeyrek finalde ise bana göre turnuvanın büyük sürprizlerinden Gael Monfils yer alıyor. David Ferrer'i 5 sette geçti ki süper bir maç oldu. Fransızların son umudu ekselansları karşısında belki bir set alır. Ekselansları demişken, Federer'in durumu çok ilgi çekici, bütün ilgi Nadal ve Djokovic'in üstündeyken o dört maçını da set vermeden sinsi sinsi geldi buraya. Pek ihtimal vermesem de yarı finali dört gözle bekliyorum.

Nole, turnuvadaki tek seti Del Potro'ya verirken, çeyrek finaldeki rakibi Fognini karşısında hiç zorlanacağını düşünmüyordum. Montanes'in Fognini'ye yenilmesine pek anlam veremedim açıkçası. Böylesi bir maçtan sonra Djokovic'le oynaması baştan kaybedilmiş maç olacaktı ki sakatlığı nedeniyle turnuvadan çekildi. Nole'da kortta harcayacağı 2 saatten kurtuldu. Yarı finale maç yapmadan gelmek büyük bir şans..


Kadınlarda durum daha karışık, artık kim kazanır bilemiyorum, gönlüm Masha, olmadı Vika kazansın diyor.

İlk çeyrekte Dulko bütün hesapları bozdu, resmen turnuvanın seyrini değiştirdi. Tek maçlık müthiş performanslarına birini ekleyip Stosur'u eleyince, Bartoli'nin önünü açtı. Sveta'da formsuz geldiği RG'de büyük bir yarı final şansıyla karşı karşıya, kazansa şaşırmayız zaten..

Pavlyuchenkova'da ikinci çeyreğin sürprizine imza atıp 3 numara Vera'yı elemeyi başardı. Karşısında bir türlü elenmeyen son şampiyon var. Peng'den çok umutluydum sakatlandı, Jankovic yapar dedik o da başaramadı, hatun gene geldi çeyreğe.. korkuyorum arkadaşlar..

Üçüncü çeyrekte Kvitova'yı beklerken Na Li maçı nasıl oldu anlamadım pat diye çevirdi.Na Li'de bu sonuçla bütün grand slam'lerde çeyrek final görmüş oldu. Karşısında turnuvanın şu andaki favorisi olarak gözüken Azarenka var, bu ağırlığı kaldırabilecek mi görücez, ah oram ah buram diye yerlere atmazsa kendini sıcaktan, yapar gibi duruyor ama konu Vika olunca şüpheli yaklaşıyorum.

Vee tabii ki Masha :) Kazanamayacaksa finale de çıkmasın diyorum, o zaman gerçekten üzülürüm çünkü, kariyerinde bir daha bu kadar büyük bir şans yakalayamayabilir. Aga önünde iki seti de 4-1'den çevirmeyi bildi. Petkorazzi'de çeyreğe çıkmasına sevindiğim bir diğer oyuncu, hakediyor valla. Ama buraya kadar olsun.. Çok zor bir maç olacak Masha için, yarı finalde Vika çok çok daha zor.. Sonuçta Masha bu herkesi yenebilir, ama herkese yenilebilir de..

Not: Bu sene tatil sezonunu erken açtık, önümüzdeki iki hafta boyunca yokum, maçları seyretsem de yazma imkanım çok kısıtlı olacak, yapabilirmiyim bilmiyorum.. Wimby'e doğru görüşmek üzere..

0 yorum: