21 Mayıs 2011 Cumartesi

Fransa Açık 2011 Erkekler Kurası


Her sene olduğu gibi Roland Garros kurasını kısa kısa değerlendirme vakti geldi.

İlk çeyrekte Rafael Nadal ve Robin Soderling yer alıyor. Rafa'nın çeyrek final yolu çok temiz değil. Daha ilk turdan büyük servislerle karşılaşacak ama Isner'in toza toprağa bulaşmayı sevmediğini biliyoruz, belki bir tie break çıkarır onu da kaybeder bence. Rafa'nın 3. tur olası rakibi Kolya, o da Münih'te şampiyon oldu ama genel anlamda başarısız bir toprak kort sezonu geçirdiğini söylemek lazım.

Çeyreğin altında yer alan son 2 yılın finalisti Soderling'in RG'deki özgüveniyle Rafa'nın karşısına çıkacağını düşünüyorum. Aslında 3. turda oynayacağı Baghdatis/Mayer galibiyle 4. turdan gelecek rakibi tehlikeli olabilir ama 5 setlik maçlarda Robin'i geçemezler diye düşünüyorum.

İkinci çeyrekte Murray ve Melzer yer alıyor. Andy'nin ilk iki turda zorlanmasını beklemiyorum, üçüncü turda büyük ihtimalle bu senenin flaş isimlerinden Raonic'le karşılaşacak, işte o maç izlemeye değer..

Çeyreğin altında yer alan geçen senenin yarı finalisti Melzer, bu sezon pek tat vermiyor. Monte Carlo'da Federer'i yendiğinde keyif vermişti ama sonrasında oyunu çok düştü. Zaten en son Roma'da sakatlığı sebebiyle maçtan çekilmişti, durumu nedir bilemiyorum. Üçüncü turu görse bile karşısına bu hafta Düsseldorf'da iyi maçlar çıkaran Chela gelecektir. İzlenmeye değer bir maç olacağı kesin.

Öte yandan çeyreğin Almagro'yu kapsayan kısmı da güzel eşleşmeler içeriyor. İlk turdaki Almagro-Kubot, Kunitsyn-F.Mayer sonrasında olası F.Mayer-Almagro üçüncü tur maçları toprak kortta izlenmesi gereken eşleşmeler olacaktır.

Üçüncü çeyrekte Ferrer ve Federer yer alıyor. Ferrer'in çeyrek finale kadar çok da fazla zorlancağını düşünmüyorum. Enteresan eşleşmeler olabilir, Ferrer dışında sürprize açık bir bölüm olmuş.
Çeyreğin altında yer alan Federer'in ilk turda Lopez'le karşılaşması mutlaka izlenmesi gereken bir ilk tur maçı. Hatırlarsanız Madrid 2. turunda bu ikili karşılaşmış ve üç seti de tie break'e giden maçı Federer kazanmıştı. 15-13'lük ilk set tie break'i de hafızalardan kolay kolay silinmeyecek.. İlk turdan sonra çeyreğe kadar zorlayacak bir isim yok sanırım ya da bana öyle geliyor.

Son çeyrekte de Djokovic'le Berdych yer alıyor. Nole'un ilk iki turu oldukça rahat geçeceğini düşünüyorum ama üçüncü turdaki olası Del Potro eşleşmesi için aynı şeyi söyleyemicem. Gerçi Nole kim gelirse gelsin geçermiş gibi duruyor ama sakatlığını iyi idare edebilirse Del Potro'yla güzel bir maç oynar. Dördüncü turda olası Gasquet/Bellucci maçı var orda da güzel bir maç çıkabilir.

Geçen sene bu zamanlar fırtına gibi esen Berdych, bu sezon Melzer gibi o da düşüşte diyebiliriz. Tabii Marsel'de çeyreğin bu kısmında yer alıyor. İlk turda 15 aydır teklerde korta çıkmayan Haas'la oynayacak. Sanki bu maç tamamlanmazmış gibi geliyor. İkisinden biri çekilebilir diye düşünüyorum. 5 setlik bir maç çıkartabilecek gibi durmuyorlar, umarım baldırındaki sorun geçer de Marsel şaşırtır bizi. Marsel'in geçtiğini düşünürsek, ikinci turda daha önce yendiği Garcia-Lopez'le oynayacak. Bu turu geçmesi sürpriz olur tabii.

Çeyreğin bu kısmından kimin çıkacağını kestirmek güç. Youzhny ve Cilic'de burada. Mart ayından beri maç yapmayan Hewitt'de, Montanes'le zor bir ilk tur maçına çıkacak. Herhalde Berdych yine alır götürür sonra da Nole'a yenilir gibi duruyor.

Açıkçası bu seneki kurayı beğenmedim, geçen sene çok daha enteresan ve güzel eşleşmeler vardı. Rafa, Djokovic ve Ferrer haricinde karışık duruyor. Zaten finalin adı belli gibi...

0 yorum: