23 Mayıs 2011 Pazartesi

İkinci günden kısa kısa


Roland Garros'da ikinci gün bir kaç maç dışında tamamlandı. Günün sürprizi hiç kuşkusuz görüntüdeki Stephane Robert'den geldi.

2 numaralı kortta yoğun seyirci desteği altında oynanan maçta elemelerden gelen Robert, Berdych'i iki set geriden gelip 3-6 3-6 6-2 6-2 9-7'yle mağlup etmeyi başardı. Berdych'in formsuz olduğunu söylemiştik ama 2-0 öne geçip, 5. sette bir de maç sayısı kaçırıp kariyerinde hiç bir top10 oyuncusuna karşı galibiyeti bulunmayan Robert'e kaybetmesi kabul edilebilir bir sonuç değil.

Federer, Djokovic, Gasquet, Youzhny, Davydenko, Troicki gibi isimler üçer sette yollarına devam ederken Juan Martin del Potro, Monfils, Bellucci ve Fish'de 4 sette galip gelen isimler arasındaydı.

Günün diğer 5 sete giden maçında İspanyol Albert Ramos, vatandaşı Javier Marti'yi 1-2'den gelip yenmeyi başardı.


Son şampiyon Francesca Schiavone, Oudin'e yalnızca 2 oyun verirken; Zvonareva, Hantuchova, Wozniacki, Kvitova ve Radwanska da ikişer sette rakiplerini devirdi.

Kadınlarda sürpriz olarak bir maç seçemedim açıkçası. Ne Petrova'nın Rodionova'ya ne de Zakopalova'nın Chan'a yenilmesi sürpriz değil. Seribaşı oldukları için dikkat çekiyor sonuçlar ama bana kalırsa Barrois'in Mirza'ya yenilmesi daha büyük bir sürpriz oldu.

Dikkat çekici bir maç Errani'yle McHale arasında gerçekleşti. McHale üçüncü sette 5-0'ı buldu ancak buna rağmen son seti 9-7 kaybederek turnuvaya veda etti.

0 yorum: