25 Mayıs 2011 Çarşamba

İlk tur maçları tamamlandı


Roland Garros'da üçüncü günü dolayısıyla ilk turu tamamlamış bulunuyoruz. Erkeklerde günün sürprizi görüntüdeki Lukasz Kubot'dan geldi.

Lukasz Kubot, turnuvanın 11 numaralı seribaşı Nicolas Almagro'yu 2-6 3-6 7-6(3) 7-6(5) 6-4 şeklinde beş set sonunda mağlup etmeyi başardı. Tamam Kubot iyi bir toprakçı ama Almagro bu yav, baya şaşırttı beni bu sonuç..

Nadal'ın durumu malum. Melzer, Murray, Chela, Ljubicic üçer sette rakiplerini geçerken; Soderling, Verdasco, Mayer, Simon ve Querrey'de 4er sette bir üst tura çıktı.

Günün beş sete giden diğer maçlarında Malisse Tursunov'u, Rosol Roger-Vasselin'i mağlup etmeyi başardı.


Kadınlarda günün sürprizi görüntüdeki Johanna Larsson'dan geldi. Aslında bana sürpriz olmadı da rakip Ivanovic olunca sürprizden sayıyoruz. İki aynı tipte oyuncunun kapışması, güçlü servis güçlü forehand.. Bugün farkı yaratan Larsson'un çabuk ayakları oldu. Fist Pumplardan da kurtulduk erkenden, Larsson'u seviyorum..

Günün bence asıl sürprizi Vania King'den geldi. Cibulkova'nın bir kaç tur geçmesine kesin gözüyle bakıyordum ama kendisi gibi oldukça kısa boylu bir oyuncuya kaybetti. Halbuki ilk set tie break'i de moral bozacak cinstendi.

Masha, Kimmie, Petkorazzi, Vika ve Wicky ikişer sette rakiplerini geçerken; Na Li de üç sette bir üst tura geçen taraf oldu.

Bu arada biri bana lütfen Baltacha'nın nasıl maç kazandığını anlatsın, ben anlam veremiyorum..

3 yorum:

mehmet kerim dinar dedi ki...

bence son cümlenize açıklama olarak "sporda şans faktörü" devreye girde denilebilir

Berke B. dedi ki...

Valla şans da bir yere kadar değil mi.. Hatun geçen sene 50 numaraya kadar yükseldi :)

mehmet kerim dinar dedi ki...

valla, bazı maçlarda iyi oynuyor elena, bir de her maçta kendisine güven aşılayıcı hareketler yapmayı ihmal etmiyor, bu biraz hırsını artırıyor olabilir