27 Mayıs 2011 Cuma

Kimmie elendi / Masha&Rafa devam


Roland Garros'da şiddetli rüzgarın oyunculara oldukça zor anlar yaşattığı beşinci gün tamamlanırken turnuvanın en büyük sürprizi de eski junior 1 numarası Arantxa Rus'dan geldi.

Kadınlarda gerçekleşen 2 büyük olaya geçmeden önce diğer maçlara hızlıca bir göz atacak olursak Na Li, Wickmayer, Azarenka, Kvitova, Radwanska, Petkovic ve Kirilenko gibi seribaşı raketler ikişer setlik galibiyetlere imza attı.

Bir önceki turun sürpriz isimlerinden Larsson, Makarova'ya üç sette kaybederken; King'de Baltacha'yı üç sette geçmeyi başardı.

Günün beni sinirlendiren olayının baş kahramanı ise tabii ki fransız seyircisiydi. Masha'nın direkten döndüğü maçta Garcia'ya olan aşırı destekleriyle sinir bozuculuk sınırlarını zorladılar. Belki de Masha'yı çok çok sevdiğim için ben aşırı buldum ama bir gerçek var ki Masha 6-3 4-1 geri düştüğü maçın son 11 oyununu alarak Fransızları komaya soktu, benim de içimin yağları eridi..


Günün sürprizine ise görüntüdeki Hollandalı Arantxa Rus imza attı. Turnuvanın iki numaralı seri başı Kim Clijsters'ı 3-6 7-5 6-1'lik üç set sonunda mağlup eden genç oyuncu bunu 2 maç sayısı çevirip 3-6 2-5'den dönerek başardı.

Clijsters'ın hazır olmadığını ve erken elenebileceğini söylemiştim ama bunu Rus'un ilk turda elediği Erakovic'den bekliyordum açıkçası. Rus'un kariyerin açısından çok önemli bir galibiyet, eminim böylesi bir rakibe karşı aldığı bu galibiyet özgüvenine tavan yaptırmıştır.

Erkeklerde ise Murray, Nadal, Soderling, Fish, Troicki gibi seribaşı isimler üçer sette tur atladılar. Nadal ve Murray üç sette bitirdi ama oldukça zorlandıklarını söylemem gerekiyor, sonuç aldatmasın. Nadal üçünce seti 4-1'den çevirirken 8 set sayısı kurtardı..

Bugün bana göre bir kaç tane sürpriz sayılabilecek sonuç vardı. Yaşlı kurt Ljubicic'in Querrey'i 3 sette geçmesi bunlardan biri. Bir diğeri ise tabii ki Kolya'nın beş setlik mağlubiyeti.

Geçen gün yayınladığım mini röportajdan öğrendiğimiz üzere büyük bir kumarbaz olan Mayer, Falla'ya dört sette yenildi. Bu kadar formdayken kaybetmesine anlam veremiyorum açıkçası, kötüye yormamak lazım..

0 yorum: