16 Mayıs 2011 Pazartesi

Lady Masha & Spartacus


Bu haftasonu tenis açısından gerçekten güzel bir iki gün geçirdik diyebilirim. Özellikle iki favorim Masha ve Rafa finale yükselince benim açımdan daha da bir keyifli oldu. Ancak Novak "Spartacus" Djokovic, bu lakap Roma'da daha da bir yakıştı, dördüncü kez üstüste Rafa'yı mağlup etmeyi başardı. Dün Melih'in de dediği gibi ben de Nole'un kaybemesini isteyemiyorum, o kadar iyi bir seri ki artık yeter diyemiyorum. Ama Roland Garros'da maalesef onun yanında olamayacam..

Yağmur sebebiyle 3 saat gecikmeli başlayan bayanlar finaline Masha, adeta fırtına gibi girdi. İlk sette daha ne oluyor diyemeden 4-0'ı yakaladı ki bu süreçte Stosur sadece 3 sayı alabildi. Stosur'dan gelen saçma sapan hatalar Masha'nın oyunu domine etmesinden mi yoksa gerçekten kötü bir gününde miydi anlayamadık. Sonra biraz toparlar gibi yaptı, hatta ikinci sette oyunu biraz da dengeledi ama sonuçta bugün bu kupayı delicesine isteyen bir Masha vardı.

Kariyerinin kuşkusuz Grand Slam'lerden sonra gelen en önemli şampiyonluklarından biri. Toprak kortta böylesine üst düzey bir turnuvayı kazanmak tam da Roland Garros öncesi çok şey ifade ediyor. Zaten o da bunun farkındaki maç sonu röportajında; "Toprakta en iyi hareket eden ya da en iyi kayan olamayabilirim veya en güçlü bacaklara sahip en güçlü oyuncu olamayabilirim, ama teniste bundan çok daha fazlası var." şeklinde enteresan bir açıklama da bulunmuş.

Dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Seversiniz, sevmezsiniz o ayrı ama Masha gerçekten saygı duyulması gereken, özel bir oyuncu.


Korkunç.. Gerçekten korkunç bir performans. Seri 2011'de 37-0'a geldi. Toplamda 39-0. McEnroe'nun tarihi rekoruna 6 maç kaldı. Bu da Roland Garros'da yarı final görürse rekor artık onun demek oluyor..

Söylenebilecek fazla bir şey yok, artık tüm tenis dünyası Roland Garros'a kitlenmiş durumda. Bayanlarda işler çok daha karışık, geçen sene gibi sürpriz bir final izlememiz olası. Erkeklerde ise aksilik olmazsa -hiç olacakmış gibi durmuyor- finalin adı şimdiden belli.

Maria Sharapova def. Samantha Stosur 6-2 6-4
Novak Djokovic def. Rafael Nadal 6-4 6-4

0 yorum: