23 Mayıs 2011 Pazartesi

Marsel 2. turda


Temsilcimiz Marsel İlhan, Roland Garros ilk turunda Tommy Haas'ı 6-4 4-6 7-6(1) 6-4'lük dört sette mağlup edip adını ikinci tura yazdırdı.

Marsel maça çok hızlı başlayıp ilk sette 5-1'i yakaladı ancak Haas bu noktadan sonra oyunu dengelemeyi başardı. Seti 5-4'e getirse de 10. oyunda Marsel servisine tutunup ilk seti hanesine yazdırdı.

İkinci sette ilk 9 oyun karşılıklı olarak paylaşılırken, kritik 10. oyunda Marsel iki set puanı çevirse de üçüncüsüne engel olamadı ve servisini kırdırarak ikinci seti kaybetti.

Üçüncü set iki taraf için de inişli çıkışlı bir set oldu. Sette önce Haas 2-0 öne geçti, ardından Marsel çift break'le karşılık verip 4-2 üstünlüğü elde etti ama Haas üstüste 3 oyunla sete yine dengeyi getirmeyi başardı. Sonrasında karşılıklı oyunlarla gidilen tie break'te Marsel, mini breaklerle üstünlüğü ele geçirip 7-1'le tie break'i ve seti noktaladı.

Dördüncü sette aynı ikinci set gibi karşılıklı oyunlarla 10. oyuna kadar geldi ancak bu sefer roller değişmişti. Marsel üstüste 3 maç puanı yakaladı, ikisini kaçırdı ama üçüncü de maçı bitirmeyi başardı.

Kariyerinde ilk kez Roland Garros ana tablosu oynayan Marsel için çok çok önemli bir şanstı ve bunu iyi değerlendirdi. İkinci turda rakip Guillermo Garcia-Lopez. Marsel, GGL'i daha önce bir kez mağlup etmişti ancak turnuva sert zemindeydi. GGL toprakta pek karşılaşmak istemeyeceğimiz bir raket.. Umarım şans bizimle olur..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

İkinci tur maçının hangi gün ve saatte olduğunu biliyormusunuz?

Berke B. dedi ki...

Çarşamba ya da perşembe olacak, günü yarın belli olur..