7 Mayıs 2011 Cumartesi

Rafa, Nole'u bekliyor


Madrid Masters'da ilk finalist Roger Federer'i 5-7 6-1 6-3 ile deviren Rafael Nadal oldu.

İkinci ve üçüncü setin sonucu şaşırtmasın maç oldukça yakın geçti. Neredeyse bütün oyunlarda servis kırma puanları oynandı ancak şans Federer'den bir adım uzaktaydı.

İlk sette 2-4'den özellikle Nadal'ın ikinci servislerine uyguladığı baskıyla geri dönen Roger, ikinci sette kaybettiği ilk iki servis oyununda biraz da şansının kurbanı oldu. Ama Rafa'ya da haksızlık etmeyeyim, şans dediysek seti Roger'dan alıp Rafa'ya veren bir şansdan bahsetmiyorum. İkinci sette yalnızca 3 basit hata yaparak kusursuza yakın bir oyun sergiledi.

Kazandığı iki sette oyunun kontrolünü hiç yitirmeyen Rafa, Roger'ın yakaladığı 6 servis kırma şansını da çevirmeyi başardı ve neticede toprak korttaki serisini 37 maça taşıdı.

Şimdi rakip çok büyük bir sürpriz olmazsa sezonun bileği bükülmeyen tek ismi Novak Djokovic. 2 sezondur toprakta kaybetmeyen Nadal, 30-love Djokovic'e karşı..

Bir parantezde NtvSpor'a açmadan edemicem. Bugün gerçekten muhteşem(!) bir yayıncılık anlayışı gösterdiler. Zaten ekranın dörtte biri altyazı/son dakika sebebiyle kapatıyorlar, üstüne maçın en heyecanlı anlarında, üçüncü setin başından itibaren yayını kesip her sene aynı teranenin yaşandığı olaylı Bursa-Beşiktaş maçının iptal edildiği haberini, 23571 kere aynı şeyleri tekrarlayan muhabirlere ve tek söylediği "yaşanmaması gereken olaylar" olan kişilere bağlanıp üstüne bir de maçla uzaktan yakından alakası olmayan Sercan Yıldırım'a bağlanarak canlı(!) yayınladıkları maçı adeta piç ettiler. Neyseki maç puanına dönebildiler, buna da şükür.. Bravo tebrikler..

2 yorum:

mehmet kerim dinar dedi ki...

cidden maçı doğru dürüst izlettirmediler. tenis seyircisine hakarettir bu, sanki tenis çok önemsiz bir spormuş gibi..

del p. dedi ki...

federerin nadalı toprakta yenebilmesi için kuvvetli bi şansa ihtiyacı var, neyse ki bi set alabildi yine de..