22 Mayıs 2011 Pazar

Roland Garros start aldı


Sezonun ikinci Grand Slam'i Fransa Açık, pazar seansıyla açılışı yaptı. Turnuvanın ilk sürprizi ise 33 yaşındaki Ramirez Hidalgo'dan geldi. Gerçi maçlar devam ediyor ama kısa bir özet geçelim.

İspanyol raket, turnuvanın 19 numaralı seribaşı Marin Cilic'i üç sette mağlup edip turnuva dışına itmeyi başardı. Cilic'in oyun olarak değilse bile mental olarak ciddi bir sorunu var. Bugün kaybetmesi, oynamayı sevmediği toprakta, belki çok büyük bir sürpriz değil ama yakın görünmesine rağmen 3 sette de çok bir varlık gösteremedi. Ya da ben ondan çok daha farklı şeyler beklediğim için bana öyle geldi.

Ne yapacağını merakla beklediğim Lleyton Hewitt'in biraz da beklendiği gibi çekilmesiyle turnuvaya dahil olan Gicquel'de, Montanes'e üç sette yenilmekten kurtulamadı.

David Ferrer, Jo-Wilfried Tsonga ve çok sevdiğim Kei Nishikori üçer sette rakiplerini geçerken; Stakhovsky, GGL, Wawrinka ve Riba'da 4 sette tur atlayan taraf oldular.

Turnuvanın 5 sete giden ilk maçında, iki Fransız WildCard'lı Teixeira - Millot maçının galibi 2-1 geri düşmesine rağmen Teixeira oldu.


Kadınlarda oldukça olaysız bir günü geride bırakıyoruz. Tamamlanmayan 3-4 maçı saymazsak, Dushevina-Dokic maçı harici bütün maçlar iki sette sona erdi.

Üç setlik tek maçta Dushevina, Dokic'i ilk seti kaybetmesine karşın mağlup etti. Seri başları arasında Samantha Stosur, Svetlana Kuznetsova, Julia Goerges ve Jelena Jankovic oldukça rahat maçlar çıkardı.

Günün ilginç sayısı 19 oldu. Hem erkeklerde hem de kadınlarda 19 numaralı seribaşları turnuvaya veda ettiler. Ancak 19 numaralı seribaşı Peer'in mağlubiyeti bir sürpriz değil, Maria Jose Martinez Sanchez'in maçtan önce favori olduğunu söyleyebilirim.

0 yorum: