7 Mayıs 2011 Cumartesi

Düşüş


Serena Williams'ın önümüzdeki pazartesi açıklanacak yeni sıralamada ilk 10'dan düşmesiyle birlikte ATP ve WTA'in 38 yıllık sıralama tarihinde ilk kez top 10'de bir Amerikalı tenisçi yer almayacak.

Serena'nın dönüşü henüz tam olarak belli değilken, Venus bu ay sonuna doğru korta çıkmayı planlıyor. Fish ve Roddick de toprak kort sezonundan sonra tekrar yükselişe geçicektir diye düşünüyorum.

Tabii ki geçici bir durum özellikle erkekler açısından ama yine de ilginç bir anektod..

3 yorum:

mehmet kerim dinar dedi ki...

ilginç, benim en çok tenis turnuvası düzenlendiğini gördüğüm yer amerika, ama amerikalı tenisçiler gittikçe ortadan kayboluyor. yandaş medyanız ne diyor bu işe? :)

Berke B. dedi ki...

Valla en son 2006'da benzer bir durumla karşılaşmıştık ama Wta açısındandı o zaman.. Williams'lar paso sakatlanıyordu, Davenport'da sakatlık problemi yaşayıp sonrasında hamile kalmıştı.

Ama 2007'de yeni sezonla birlikte Williams'lar ipleri eline almıştı. Şimdi yine benzer şekilde sakatlıklarla dağılmış durumdalar.

İşin enteresan yanı 2007 başında kaleme aldığım yazıda Amerika'nın geriden gelen hiç yetenekli gençlere sahip olmadığını söylemiştim. En göze batanlar o zamanlar Vania King, Madison Brengle, Lauren Albanese falandı.

Aradan geçen 4 senede bu isimler neredeyse hiç piyasaya çıkmadılar. Bir tek beklenmedik şekilde Melanie Oudin fırtınası esti o kadar.

Sonuç olarak Williams'lar gene toparlanır o mesele değil de gençlerden Oudin'in yanına başka bir isim koyamıyorum..

mehmet kerim dinar dedi ki...

evet. ve de zaten willams kardeşler de oyunları ,yetenekten çok kuvvet ve güç uygulama üzerine . mattek sands var ayrıca, vücudu çok kıvrak ve yetenekli gibi ama fazla ilerleyemedi o'da,erkeklerde de roddick yaşça ilerledi bayaa,aslında madem kendilerinden şimdilik yetenekli oyuncu çıkmıyor,başka ülkeden oyuncu getirip kendi vatandaşı yapabilirler