8 Mayıs 2011 Pazar

Yenilmez Armada


Artık Novak Djokovic için daha fazla ne diyebilirim bilmiyorum. Madrid Masters finalinde Rafael Nadal'ı 7-5 6-4 ile geçip 2011'deki yenilmezlik serisini toprakta da devam ettirdi.

Daha önce oynadıkları 9 toprak kort maçını da kaybeden Nole, bu kez groundstroke'larıyla ama en çok da hızlı ayaklarıyla Nadal'a üstünlük sağlamayı başardı. İlk sette önce 4-0'ı ardından 5-2'lik üstünlüğü koruyamasa da set sonunda fileden de aldığı ufak yardımla seti bitirmeyi başardı.

Yalnız ikinci setin ilk oyununda Nadal'ın kazandığı bir bacak arası lob puanı var ki enfes gerçekten. Nete düşünce paylaşırız onu da.

Nadal'ın 37 maçlık serisi bu mağlubiyetle sonlanırken, Nole'da galibiyet serisini 32'ye taşıdı. Tarihin şu an için John McEnroe'dan sonraki en iyi ikinci sezon başlangıcını yaşayan Nole'un bu rekoru kırabilmesi için üstüste 11 maç daha kazanması gerekiyor.

Yine öyle görünüyor ki performansı bu şekilde devam edecek olursa tarihin en iyi sezonlarından birini geçirecek. Yakın zamandan aklıma gelen Federer'in 2006'daki 92-5'lik sezonu ki geçmiş yıllarda bundan daha iyi sezon geçirenler de mevcut.

Şimdi gözler Roland Garros'a çevrildi. Favori yine Nadal bana göre. En son 2007'de Nadal, RG öncesi 81 maçlık toprak kort serisi sona erdiğinde benzer bir durum olmuştu ama sonuç malumunuz.

Son olarak Djokovic için sürekli kazanıyor efendim durduramıyoruz demek istiyorum :)

1 yorum:

mehmet kerim dinar dedi ki...

tebrikler djokovic'e. ama böyle büyük bir maçı ve aslında tenis için önemli bir olayı türkiye'deki hiç bir televizyondan izleyememek , türkiye'deki spor kültürünün ne halde olduğunu da gösteriyor.