29 Haziran 2011 Çarşamba

2 çeyrek final 1 büyük sürpriz


Wimbledon’ın 10.gününde erkekler çeyrek finallerinin ilk maçlarını geride bıraktık.Günün merkez korttaki ilk maçında, ekselansları Federer Fransızların çılgın çocuğu Tsonga önündeydi.Kortların Muhammed Alisi 6 kez şampiyon önünde maçın ilk setine giremedi.10 dakikada 3-0 geriye düşünce deyim yerindeyse sudan çıkmış balığa döndü.E tabi Federer gibi bir önde koşucuya özellikle çim kortta böyle bir avantaj verirseniz seti almanız neredeyse imkansız.İkinci setteyse alışkın olduğumuz ve sevdiğimiz mücadeleci-sempatik kimliğiyle Tsonga vardı.Ama tiebreakte ne olduğunu anlayamadan 5-0 olunca skor, Fedex bu seti de hanesine yazdırdı.Üçüncü sette Tsonga acaba pes eder mi diye düşündüysek de servis kırınca güveni tekrar geldi ve setin son oyunu sıkıntılı da olsa maçı 4.sete götürdü.Bu andan itibaren kortta adeta bir Tsonga fırtınası vardı.Federer’in de birden oyundan düşmesiyle final setini gördük.Bu sette de servislerinde çok sağlam duran Tsonga maçı kazandı ve 2011 Wimbledon’ın en büyük sürprizine imza attı.Bu maçtan sonra Wimbledon’ın tadı kalmadı gibi artık..

Aynı anda 1.kortta oynanan maçta ise beklenen oldu ve Nole maçı genç Tomic karşısında 3-1 kazandı.Avusturalyalı ilk sette oyuna giremeyince Novak 6-2 ile seti aldı.İkinci sette Bern direnç gösterip seti aldıysa da 2011 in en formda ismi Sırp yıldız yarıfinalde Tsonga’nın rakibi oldu.

3 yorum:

Berke B. dedi ki...

Vay canına favori dedik yarı finali göremedi.. Ama hakkındaki düşüncelerimi de bir anlamda haklı çıkardı.

Mehmet Sevinç söyleyince farkettim, daha önce haberdar olduğum bir istatistik değildi ama bu maçla birlikte Federer kariyerinde ilk kez bir grand slam'de 2-0 öne geçtiği maçı kaybetti. Az buz değil 178 maçlık bir seriden bahsediyoruz.

He Federer nasıl oynadı derseniz, oldukça sıradan oynadı derim. Tsonga'nın servisine hiç ama hiç baskı kuramadı, öyle ki ilk setin ikinci oyununda yakaladığı break dışında 4.5 set boyunca bir kez bile servis kırma puanı oynayamadı ki Tsonga'yı uyandıran da bu oldu bana kalırsa..

Adsız dedi ki...

federer'in slam rekorunu koruması için son ve önemli kurşunlarından biriydi burası ama o bunu harcadı. nadal 16'yı geçtiğinde kafasını vuracaktır duvarlara ama iş işten geçmiş olacak.

Çid. dedi ki...

Fedex'in Nadal'ın kazandığı GrandSlam'lerle ilgilendiğini hiç znnetmiyorum. Tıpkı Nadal'ın Fedex'in Slamlerini saymadığı gibi.