22 Haziran 2011 Çarşamba

Beklenen Eşleşme Yalan Oldu


Nadal için güzel bir Wimbledon testi, Raonic için de iyi bir büyüme testi olacaktı. Ama olmadı. Eşleşmeler belli olduktan sonra merak uyandıran olası bir Nadal - Raonic maçı, Raonic'in Muller karşısında ilk sette, hem de bir break öndeyken sakatlanması sonucunda maçtan çekilmesiyle birlikte, başlamadan bitti. Böylece biz de, güzel bir üçüncü tur mücadelesinden olduk.

Bu maçta Nadal'ı, iyi bir servisçi ve güçlü forehand'i olan, hem de üzerinde bir baskı hissetmeyen genç bir yetenek karşısında ve de en önemlisi, çim kortta görme fırsatımız olacaktı. Geçen yılki Philipp Petzschner karşılaşmasında ne kadar zorlandığını hesaba katarsak, sadece oyun olarak değil, sonuç olarak da ilginç şeylerle karşılaşabilirdik. Raonic gibi bir yeteneğin de ilk kez önemli bir organizasyonda, hem de karşılaşabileceği en zor rakete karşı nasıl reaksiyon göstereceğini merak ediyordum. Raonic'in malum dört favori arasından hiçbiriyle oynayamadan turnuvadan elenmesi, turnuva için de bir kayıp. 2011 Wimbledon'unun parlayan yıldızı olma ihtimali dile getiriliyordu, yalan oldu.

Neyse, böyle turnuvalar sürpriz kahramanları olmadan eksik gibi geliyor bana. Bu eksiği giderebilecek birkaç raket var elbette, ama ben şimdilik Dimitrov'u bu gözle izlemeyi tercih edeceğim. Yetenek kesinlikle var, ama ciddiyet eksik.

0 yorum: