24 Haziran 2011 Cuma

Dördüncü günün ardından


Wimbledon'da 4. günü de geri bırakırken, yağmur nedeniyle maçlara kısa aralar verilse de bir çok maç zamanında tamamlanabildi.

Erkeklerde ikinci tur üç maç dışında tamamlanırken günün sürpriz sayılabilecek sonuçları Almagro ve Lu'dan geldi. Lu, Troicki'yi üç sette geçerken, Almagro'da Isner'i üçü tie break'te biten dört setle mağlup etmeyi başardı.

Günün en iyi maçı ise eski Wimbledon şampiyonu Lleyton Hewitt'le Robin Soderling arasındaydı. Açıkçası ilk turda yaptığı basit hata sayısı ve ayak parmaklarındaki sakatlık sebebiyle Soderling'den çok Hewitt'i maça yakın taraf olarak görüyordum. Beklediğim gibi de başladı ama üçüncü setteki kritik anlarda Soderling galip çıkınca maçın da seyri değişti. Final setinin başında servis kırarak avantaj sağlasa da Hewitt sonrasında servisine tutunamayınca maç yine dengeye geldi. Sonunda galip çıkan üstün bir forehand performansı gösteren Soderling oldu.

Maçta çok güzel enstantaneler yaşandı. Hewitt'in özlediğimiz come on'ları, Avustralyalı taraftaların Eye of the Tiger melodisiyle gösterdikleri destekleri görülmeye değerdi.

Seri başı raketlerden Federer, Djokovic, Tsonga, Del Potro, Baghdatis, Youzhny'de galip gelen diğer bir kaç isim oldu. Gonzo'nun uzun süren ayrılıktan sonra böylesine performans göstermesi de turnuvanın kayda değer notlarından birini oluşturuyor. Üçüncü turda Tsonga'yla kim daha sert vuracak yarışına girebilirler.


Kadınlarda da ikinci tur maçları dört maç dışında tamamlandı. Serena ilk turda olduğu gibi yine savaşçı kimliğini korta yansıtarak Halep karşısında geriye düştüğü maçı çevirmeyi başardı.

Günün belki de en önemli sonucuna Sabine Lisicki imza attı. Son 2 Grand Slam'de final oynayıp, Fransa'da şampiyon olan Na Li'yi final seti 8-6 biten maçta, devirmeyi başardı. Ivanovic'de çaktırmadan çok rahat maçlar çıkarıyor, bakalım Radwanska'yı turnuva dışına iten Cetkovska karşısında neler yapacak.

Kuznetsova, Pennetta, Goerges, Gajdosova, Kirilenko, Wickmayer ve Cibulkova kazanan seribaşları arasında yer alırken Pavlyuchenkova basit hata makinesi gibi çalıştığı maçta Petrova'ya yenilmekten kurtulamadı.

Üçüncü tur maçlarına şöyle bir göz gezdirirsek; Hantuchova-Azarenka ve Gonzalez-Tsonga maçları turun öne çıkan güzel eşleşmeleri..

0 yorum: