19 Haziran 2011 Pazar

Wimbledon 2011 Erkekler Kurası


Erkekler kurasında da şu sıralar hangi turnuva olursa olsun top 4'ün yarı finalde eşleşmesine kimse engel olamayacak gibi duruyor.

Rafa turnuvayı Russell karşısında açarken çok da temiz bir çeyrekte olduğunu söyleyemicem. Üçüncü turda Raonic'le enteresan bir maç oynayabilir. Enteresan diyorum çünkü RG ilk turunda Isner gibi büyük bir servise karşı iki set vermesi çim için soru işareti yaratıyor. Raonic bu anlamda tehlikeli bir isim ama söz konusu 5 setlik maç oldu mu pek ihtimal vermiyorum. Dörtte ise büyük ihtimalle Del Potro çıkacak. İşte o maç izlenir..

Çeyreğin altında geçen senenin finalisti Berdych yer alıyor, açılışı kolay da ikinci turda Benneteau'nun tersi pistir. Burada güzel eşleşmeler var. İlk turda Verdasco/Stepanek, ikinci turda Fish/Kohli.

Nadal'ın tarafında yer alan isim Murray oldu. İkinci çeyrekte Andy'nin önü dörde kadar açık. Dörtte büyük ihtimalle Gasquet/Wawrinka galibiyle oynayacak ki Gasquet'i daha şanslı görüyorum. İlk turdaki Ljubicic/Cilic maçı da tenis zevki adına uzak durun maçı olmuş.

Çeyreğin altında eskiyi mumla arayan Roddick yer alıyor. 2009 finalinde Roger'a kaybettiği maç bana göre kariyerinin tartışmasız en iyi performansıydı, ama geçen iki senede buna yakın bir performans hiç göremedik. Yine de önü en azından üçe kadar açık. İkinci turda olası Clement/Tipsarevic maçı güzel olur. Ama Tipsy'nin önce Karlovic'in füzelerini karşılaması gerekiyor.

Geldik Federer'in çeyreğine, RG'de finale kadar oynadığı maçları göz önüne alırsak Wimbledon'ın tartışmasız favorisi olarak ön plana çıkartabiliriz Fed'i. Onu tutabilecek Tsonga dışında tek bir isim dahi göremiyorum, en temiz çeyrek onun.. Burada Isner/Mahut'un yer aldığını da belirtmek lazım, efsane ikiliden bu sefer oldukça sıradan bir maç bekliyorum :)

Son çeyrekte Djokovic'in de önü açık, ikinci turda Anderson'un servislerini karşıladıktan sonra üçüncü turda olası Baghdatis maçı güzel olabilir ama sürpriz çıkması çok çok zor. Çeyreğe kadar rahat gelecektir Nole.

Çeyreğin üstünde ise Soderling yer alıyor. Burada şanssız bir eşleşme ilk turda Nishikori/Hewitt'le gerçekleşmiş. Kim kazanırsa kazansın ikinci turda Soderling'i geçemez diye düşünüyorum. Yine ilk turdaki Gulbis/Tursunov ve geçen sene az daha ilk turda Fed'i eleyen Falla'nın Melzer'le oynayacak olması güzel bir eşleşme yaratmış.

Çok ayrıntılı bakmaya gerek yok, sürpriz çıkması çok çok zor. Murray/Nadal vs Federer/Djokovic finali olacak. Bana kalırsa bu dörtlüden en şanslı olanı kuranın geri kalanı da düşünüldüğünde Federer. İçimden bir ses sanki bu turnuva Federer'in son Grand Slam zaferi olacak diyor. Tabii bunu görmek için öncelikle önümüzdeki iki haftayı ardından en az 1 sezon daha izlememiz gerekiyor.

9 yorum:

hepedna dedi ki...

son 5 grand slam den dört şampiyonluk çıkaran tenisçinin bunu da alacağını düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

Federer en az 20 GS kazanacak bunu da buraya yazıyorum.bitti dedikleri adamı şimdi şampiyonluğun en büyük adayı ilan eden kişiler FEDERER in büyüklüğünün en küçük göstergelerinden biridir.çünkü o öyledir;adı bir GS in favorisi olmaya yeter,adı şampiyonluğa yeter.onun için yağmur rüzgar,yaş,çocuk vs.yoktur.onun için sadece yetenek,çalışma,teknik,sonuç vardır.O daha çooookkk kupalar alacak,biz de hergün onun Allah vergisi yeteneğini sıkı çalışmasıyla birleştirişine daha çooookkk uzun günler hayran kalacağız.onunla birlikte daha çok ağlayacağız.siz de içinize doğanın saçmalıktan ibaret olduğunu her g.s. zamanı geldiğinde onu favorilerden gösterirken anlayacaksınız,kupayı aldığında değil..

Berke B. dedi ki...

sakin ol şampiyon =) Kimse Federer'in yeteneğine, büyüklüğüne laf söylemiyor, bak bakalım blogun sağında kimin resmi hangi başlıkla yer alıyor..

Ha ama şunu bir açıkça ortaya koyalım, favori olmakla şampiyon olmak arasında DÜNYA kadar fark var.. Bunu çok net bir şekilde kadınlarda görebiliyoruz. Federer, Grand Slam'lerde oynadığı sürece tabii ki favori olacaktır, benim söylediğim Wimbledon 2011 son bir Grand Slam şampiyonluğu için yakaladığı en büyük şanstır, bu lafımın da hala arkasındayım..

Klavyeye saldırmadan önce usluba dikkat edelim lütfen..

Adsız dedi ki...

ben zaten Federer in büyüklüğüne laf ettiniz demedim.üslubumda da hiçbir sorun yok.Federer kendisiyle ilgili yapılan kötü kehanetleri yıllardır zaten boşa çıkarttı. Kendisine 1 numaraya bir daha çıkamaz diyen navratilovaya herhalde o WTF 2010 da evereste tırmanıyordu demişti,ama bence az bile dedi o 2003 yılında beri everestteymiş bence,çünkü onu bizim gibi yıllardır takip eden anlar onun gibi birinin neler yapabileceğini.Federer gibi bir adam tenis oynadığı sürece her an her kupayı alabilir bu böyle biline..sözü fazla uzatmaya gerek yok kimin haklı olduğunu zaman gösterecek,o zamanda da ben buraya çok büyük bir memnuniyet içinde Federer in fotolarını,sözlerini,onunla ilgili yazıları,atacağım..şampiyon olmakla favori olmak arasında fark vardır demişsiniz herhalde bunu 2009 ROLAND GARROS 'tan öğrendiniz :):)tebrikler doğrudur ama Federer in her ikisi de olan biri olduğunu neden 2003-2009 yılları arasındaki herhangi bir turnuvadan öğrenemediniz onu merak ettim

Berke B. dedi ki...

Hiç tanımadığın, daha önce iki kelime etmişliğin olmayan birinin düşüncesine çıkıpta saçmalık demek doğrudan üslupla alakalıdır, tıpkı "şampiyon olmakla favori olmak arasında fark vardır demişsiniz herhalde bunu 2009 ROLAND GARROS 'tan öğrendiniz :):)" gibi kinayeli sözler söylemek gibi..

Yani şimdi ben bu lafın üstüne atlayıp Rafa'nın Fed'i ezdiği 08 RG finaline gönderme mi yapayım..?

Ya da başka maçlardan mı bahsedeyim.. işi oraya getirmenin bir anlamı yok.. Şurda Nadal lehine söyleyebileceğim hiçbir şey Federer'in büyüklüğünden bir şey götürmez..

Ama sizin neyi ispat etmeye çalıştığınızı ben anlamış değilim..

Çid. dedi ki...

Adsız arkadaşım çok duygusal ve yırtıcı konuşmuşsun. vallahi gözlerim yaşardı, ellerim titredi. Federer'i bugüne kadar hiç sevemediğim ve son zamanlarda " Federer devri kapandı! da da da dan!" minvalinde konşmalar yaptığım için sağda solda, kendimden utandım.
Ben bi koşu gidip yerin dibine geçip geliyorum.

Adsız dedi ki...

siz zaten yeterince yerin dibindesiniz daha çok ne kadar inersiniz onu bilmem.Federer i sevmeyebilirsiniz ona birşey diyemem,ama Federer hakkında 'devri kapandı' ,'bu son g.s. i olacak','artık çocuk baksın' vs.vs. yorumlarını yaparsanız Fedex i değil tenisi izlememişsinizdir o yüzden değer vermem.bu adam 4 g.s. in hepsinde de en az 5 er kere final oynamış 16 sını da kazanmış bir adamsa onun yaşıtında ilk 5 te tek bir adam dahi bulunmuyorsa,WTF da o karşısına gelenlerin hepsini parmağında oynattıysa siz Federer bitti diyerek zaten yerin dibindesinizdir.daha yeni RG ta neler yaptığına şahit olmadınız mı?ona herşeyi deyin sevmeyin,mütevazı değildir deyin,ayakkabısına 6 yazdırdı,ceketine 16 yazdırdı,us openda ceza aldı deyin onun adımını takip ediyorum ben,biz gerçeği zaten görüyoruz.ama tenis experti gibi konuşup ta muhteşemliği kortlarda yıllardır bu kadar açık olmuş birine artık tenis oynayamıyor muamelesi yaparsanız e kusura bakmayın ben de cevap veririm.ben değil Fedex verecek cevabı sizlere o zaman siz de ona vakti zamanında yazılmış bu özür yazısı gibi yazılar yazacaksınız,tabii yüzünüz olursa yazmaya: http://nbcsports.msnbc.com/id/35220744/ns/sports-tennis/

Berke B. dedi ki...

Devri kapandı muhabbeti 2009 Avustralya Açık'ı Nadal'a kaybedip gözyaşlarına boğulunca yapıldı ciddi olarak. He ben o zaman da o gözyaşlarını ti'ye alan tarafta değildim, hala süren kazanma hırsını çok takdir etmiştim, yazılar duruyor görebilirsiniz..

He ama sonra ne oldu, Nadal'ın dizler iflas etti, önce RG'den elendi, Fed grand slam'i tamamladı ardından da yine Nadal'sız Wimby'i kazanıp 2009 Ocak'da bitti denilen Fed, 2009 Haziranında tarihin en iyisi oldu..

Üstüne de geldi Avustralya Açık'ı bir kere daha kazandı, oh mis gibi.. Grand Slam'lerde %80'nin üstünde galibiyet yüzdesi olan birinden bahsediyoruz tabii ki her turnuvanın favorisi olacak, ama yaşı ilerliyor, eskiden sadece Nadal varken şimdi arkadan başkaları da yavaş yavaş geliyor.. Eh o da bir yerden sonra duracak dimi...

Çok uzadı bu konu.. Gereksiz alınganlık yapıyor Federer'ci arkadaş. Her Slam'in hikayesi farklı oluyor, bir bakarsın seneye bambaşka bir tablo çıkar ortaya.. O yüzden bu kadar gözü kapalı bir şekilde savunma yapmak anlamsız bana göre..

Baştan beri sözlerim çarpıtıldı, şu anki formuyla Wimbledon'ın en büyük favorisi olduğunu gösterdi, belki de son Grand Slam zaferi olabilir dedik, demez olaydık :)

Çid. dedi ki...

"Süphesiz ki onlar bilmiyorlar. Onlar ziyandadırlar"
Kutsal kitap ayeti benzeri sözlerinize devam edin. Herhalde çok etkileyici olduğunuzu düşünüyorsunuz. Şu bir gerçek ki Federer devri kapandı. Nasıl kapandı? Artık turnuvalar onun dominasyonunda geçmiyor. Adam yaşlanıyor. Ama Federer fanları bu adamı ilahlaştırmaktan vazgeçmiyor. Olumsuz eleştirileri sanki kutsal bir dine küfretmişiz gibi algılamaktan ve bizi tenis dünyasından afaroz etmekten vazgeçmiyor.İnanın gülüyorum. Sadece gülüyorum.Siz ayet cümleleri yazmaya devam edin. İnananlar yolun sonunda kurtuluşa erecekler :)