19 Haziran 2011 Pazar

Wimbledon 2011 Kadınlar Kurası


Beklentilerimin çok uzağında tamamlanan Roland Garros'dan sonra sezonun üçüncü Grand Slam'i Wimbledon kadınlar kurasını değerlendirmek pekte içimden gelmedi. Ancak boş geçmek istemedim. Yine kısa kısa çeyreklere bakalım..

İlk çeyrekte Altın Kız Caro açılışı Parra Santonja'yla yapacak. Dördüncü tura kadar takılacağını düşünmüyorum. Üçüncü turda Jarmila zorlayabilir, dörtte ise yeni gözdemiz ve Caro'nun belalısı Goerges yer alıyor, umarım eşleşirler.

Çeyreğin alt kısmında ise all-time favorim Sharapova, açılışı uzun zamandır ne yaptığından bir haber olduğum Chakvetadze'yle yapacak. Masha bana göre karşısına Williams'lar gelmediği sürece çimde her maçın favorisi olacaktır. Üçüncü turda Safarova, dörtte ise Stosur/Peng galibiyle oynayacak, biraz sıkıntılı bir kura. Burada Masha'dan çok Stosur-Peng maçı dikkatimi çekiyor. Çeyrek final eşleşmesi her halükarda güzel olacak. Caro/Goerges vs Masha/Peng/Stosur.

İkinci çeyrek çok çılgın gerçekten, Wimby'de en az çeyrek final oynamış bir sürü isim yer alıyor; Na Li, Zheng, Ivanovic, Radwanska, Bartoli ve Serena. Çeyreğin üstünde yer alan RG şampiyonu Na Li açılışı zorlu Kudryavtseva'yla yapacak. Zorlu diyorum çünkü çimde acaip maçlar oynamışlığı var Rus hatunun. İkinci turda Lisicki, üçte sakatlık sonrası pek toparlanamayan Zheng gelebilir. Alttan Radwanska/Ivanovic galibi çıkabilir, çeyreğin üstünden kimin geleceği çok belirsiz..

Çeyreğin alt kısmında ise Reena açılışı bu aralar kendini pek tenise veremeyen Rezai'yle yapacak. Reena uzuuuuuun bir aradan sonra kortlara dönüp ilk maçını kazanmış ikinci maçında Vera'ya yenilmişti. Reena'nın ne kadar fit kalacağı çeyreğin geleceğini belirleyecek olan tek faktör. Şansı da yanında dörde kadar rahat..

Üçüncü çeyreğin tepesinde Schiavone yer alıyor. İlk turdan çok umutluyum eski bir yarı finalist, geçen hafta Hertogenbosch'de 9 yıl aradan sonra gelen bir çim kort finali. Tenis tanrılarına yalvarıyorum Dokic kazansın.. O da olmadı üçüncü turda Makarova'dan bir kıyak bekliyorum. Dördüncü tur eşleşmesi enteresan olacağa benziyor Petkovic'in önü açık, karşısına kimin geleceğine tenis tanrıları karar verecek.

Çeyreğin altında geçen hafta Eastbourne'den çekilen Azarenka yer alıyor. Artık onun çekilmelerine alıştık, yemiyoruz.. Her çekildiği turnuvadan sonra acaip bir performans ortaya koyuyor. Burada da öyle olacaktır ama üçüncü turda son 2-3 haftanın en formda isimlerinden Hantuchova karşısına çıkabilir, o da geçen hafta turnuvadan çekildi, onun durumu daha ciddi olacağından burada ne kadar ileri gidebileceği sakatlığına bağlı olacak. Alt kısmın üstünden ise herhalde Pavlyuchenkova dördüncü turu bulacaktır.

Ve geldik son çeyreğe, burada da iyi isimler bir araya toplanmış durumda; Vera, Venus, Kuznetsova, Wicky, Kvitova vs.. Geçen senenin finalisti Vera'nın inişli çıkışlı performansı sürüyor. Serena'yı yenip, Stosur'a abuk bir şekilde kaybetti geçtiğimiz hafta, ancak kurası temiz. Geçen senenin sürpriz ismi Pironkova'yla üçüncü tur maçı yapacak ardından dörtte Venus/Jankovic galibiyle oynayacak.

Üst tarafta ise sürpriz adayım yine Kvitova, ondan çok daha fazlasını bekliyorum. Üçüncü turda her kortta oynayabilen Vinci'yi geçecektir, ardından dörtte Wicky/Sveta galibini de kağıt üstünde geçer diye düşünüyorum. Çeyrek final maçı ne olur bilmem ama geçen seneki yarı finali tekrarlama olasılığı çok yüksek.

Kadınlarda durum böyle, favorim yine Masha ama artık büyük beklentiler içine girmiyorum.

0 yorum: