20 Haziran 2011 Pazartesi

Wimbledon start aldı


Sezonun üçüncü Grand Slam'i Wimbledon tüm heyecanıyla başlarken ilk güne damgasını vuran tabii ki yağmur oldu. Akşam saatlerine kadar iyi geldi hava ama sonrasında yağmur başlayınca anca merkez kort maçları tamamlanabildi.

Erkeklerde seri başı raketlerden elenen ilk isim Thomaz Bellucci oldu, çim kortta oynamayı iyi bilen Schuettler karşısında üç setlik bir mağlubiyet aldı.

Son şampiyon Nadal açılışı Russell karşısında ilk setinde biraz tökezlese de üç sette kazanmayı bildi. Murray ise ilk setini anlamsızca pasif oynayarak kaybettikten sonra kendine gelebildi. Herhalde benim ölüm bile bu maçı kazanır diye düşündü ama kendisi daha o seviyeden iki gömlek aşağıda.

Geçen senenin finalisti Berdych de rahat bir maç çıkarırken; Monfils, Wawrinka, Lopez, Fish, Raonic ve Gasquet'de üç sette kazanan diğer isimler oldu.

Günün beş sete giden maçlarında Benneteau Bemelmans'ı, Sweeting'de Andujar'ı devirmeyi başardı.


Kadınlarda Venus Williams açılışı Amanmuradova karşısında rahat bir galibiyetle yaparken, Vera ve Kuznetsova rakiplerine birer set bırakarak kazanmayı bildi.


Kura değerlendirmesinde tenis tanrılarına yalvarıyorum Dokic kazansın demiştim ama onlar bir kez daha Schiavone'nin yanında yer aldılar, hatta bir değil iki kez.. Önce ikinci seti alıp momentumu lehine çeviren Dokic'e yağmur engelini ardından ilerleyen turlardaki olası rakibi Makarova'yı eleyerek resmen Schiavone'ye kıyak geçtiler..

Rusların yükselen isimlerinden Pervak, Peer'i geçerken Kanepi de turnuvya veda eden seribaşları arasında yerini aldı.

İlk günün özeti böyleyken, yarın da önce güneşli bir hava ardından yağmurla ikinci randevu bizi bekliyor olacak.

0 yorum: