25 Haziran 2011 Cumartesi

Wimby'de ilk hafta tamamlandı


Wimbledon'da 6. gün özellikle erkeklerde çekişmeden uzak bir biçimde tamamlandı. Dünden yarım kalan maçlarda Del Potro ve Nadal üçer sette rakiplerini geçti.

Djokovic turnuvadaki ilk setini Baghdatis'e kaybederken Federer, Tsonga, Malisse, Ferrer ve Berdych de üçer sette rakiplerini geçti.

Malisse'nin Melzer'i devirmesi belki sıralama bakımından sürpriz ama çimde X-Man'in üstün olduğu bir gerçek. Bir diğer sürprizimsi galibiyet Tomic'den geldi, Soderling Hewitt'i geçti ama ayak iflas etti herhalde..

Dördüncü tur çok güzel eşleşmeleri beraberinde getirdi. Delpo-Nadal, Fish-Berdych, Murray-Gasquet, Tomic-Malisse.. hepsi de beklenenden yakın geçebilir..


Tenis tanrıları sonunda sesimi duydu ve zor da olsa Schiavone kaybetti. Aslında bulunduğu gruptan Makarova'nın çıkmasını beklerken Paszek aradan sıyrıldı ve kariyerinin en iyi Slam derecesini egale etti. Rakibi turnuvanın sürpriz isimlerinden Pervak, kim geçerse geçsin turnuvaya renk katan isimlerden biri olacak.

Caro, Reena, Masha, Lisicki ve Peng fazla zorlanmadan rakiplerini geçerken Schiavone'den sonra ikinci elenmesini istediğim eski Wimbledon finalisti(!) Bartoli, ilk setini kaybettiği maçta Pennetta'yı geçmeyi başardı. Günün sürprizi ise bana göre Cibulkova'dan geldi, gerçi Goerges'in çim performansı çok da iyi değil ama yine de kazanmasını bekliyordum.

Ha birde Ana'da turnuvaya veda etti. Sürpriz olarak mı düşünmeliyim bilemiyorum, ilk iki maçında yalnızca 4 oyun verdikten sonra iki sette yenilmesi elbette sürpriz ama artık ondan ne beklemek gerektiğini bilmiyorum.

Şimdi Masha'nın önünde iki zor maç var. Önce Peng ardından da büyük ihtimalle Caro. Kuranın altında Azarenka'nın yarı finali saçmalamazsa garanti gibi duruyor.

Yarın klasik olduğu üzere maçlar yok, oturun güzel güzel dinlenin, bir haftalık yağmur da yarın yağarsa şahane olur..

0 yorum: