15 Temmuz 2011 Cuma

Alisa'dan mesaj var


Mayıs ayından bu yana kortlardan uzak olan Alisa Kleybanova'nın Hodgkin Lenfoma hastalığına yakalandığı bugün doğum günü sebebiyle WTA'in sitesinde yer alan mesajıyla ortaya çıktı.

Sitedeki mesajı türkçeye çevirdim, isteyen orjinalini şuradan okuyabilir.

"Herkese Merhaba :)

Bugün benim doğum günüm ve herkese harika mesajları için teşekkür ediyorum. Neden kortlarda olmadığıma dair uzun süredir bir şey yazmıyordum, bu mesajı bugün bunun için yazıyorum.

Şu sıralar benim için hiçte kolay bir zaman değil. Sağlığımla ilgili biraz şanssızım. Hodgkin Lenfoma'ya, bir tür kanser çesidine yakalandım. İtalya'da tedavi görüyorum ve şu anda gayet iyi gidiyor, ancak çok sabır gerektiren bir süreç ve bu süreçten geçmek için çok güçlü olmalıyım. İyi haber ise bir kaç ay daha tedavi gördükten sonra eğer iyi hissedersem tekrar tenise dönmek için bir şansım var. Tenis oynamayı çok özledim, taraftarlarımı, arkadaşlarımı görmeyi özledim, topa vurmayı ve her şeyi özledim. Son 15 yıldır tenis benim hayatım oldu.

İtalya'da tedavi görmemin bir kaç sebebi var. Öncelikle antrenman saham ve bir çok yakın arkadaşım burada, yani burası evim gibi. İkinci olarak, burada bu problem üzerine uzmanlaşmış harika bir hastane var ve problemler başladığından beri buraya geliyorum, dolayısıyla doktorlar beni iyi tanıyor. Benim için en iyi yer burası ve buradaki her şey daha da güçlü olmamı sağlıyor.

Güçlü bir insanım, bunu daha önce gösterdim. Tabii ki bu daha önce yaşadığım her şeyden daha farklı bir durum, ama bu süreç bittiğinde hayatım eskisinden de iyi olacak. Hayatım en zorlu zamanı ve umarım her zaman hayatım en zorlu zamanı olarak kalır. Eminim ki bunun üstesinden gelicem, sadece sabır ve zaman meselesi.

Tedavide olsam da umarım bugün güzel bir doğum günü geçiririm :) Gerçekten mutluyum, bugün hayatımdaki en önemli ve en iyi kişiler benim birlikte. Ailem ve en iyi arkadaşlarımın hepsi burada. Onlar bu süreçte hep benimle birlikteler.

Herneyse, aradan uzun bir zaman geçtiği için bunları yazmak istedim... Bir süre daha turda yer alamayacağım, ama yakın zaman görüşmek üzere :)

Alisa"

1 yorum:

Adsız dedi ki...

çok üzücü bir durum