2 Temmuz 2011 Cumartesi

Erkekler Finali: Rafa vs Nole


Wimbledon 2011 erkeklerde günün ilk maçında ilk finalist sezonun flaş ismi Novak Djokovic oldu.

Maça hızlı başlayan taraf Tsonga, servis kırıp 5-4'e kadar bu avantajını korudu ancak set için servis attığı oyunu kaptırınca Nole tie break'te işi bitirdi. İkinci sette erken servis kırıp avantajı yakalayan bu kez Nole oldu ve seti de 6-2'yle hanesine yazdırdı.

Maçın kontrolü Nole'un elinde giderken 4-2 öne geçtiği üçüncü sette Tsonga'nın geri dönüşünü engelleyemedi, iki de maç puanı çeviren Fransız raket 11-9'luk heyecan dolu tie break'i alıp geri dönüş sinyali yaktı.

Ancak Nole dördüncü sete de servis kırarak başladı ve sonuna kadar bu avantajını korudu. Maç bolca atlama, zıplama ve dalmaya sahne olurken Nole'un maç sonu sevinci görülmeye değerdi.

Bu sonuçla birlikte Novak Djokovic, ATP tarihinin 25. bir numarası olmayı garantiledi. Kesinlikle hakedilmiş bir ünvan, yalnızca 6 ayda geldiği nokta inanılmaz..



İkinci yarı finalde geçen sene olduğu gibi kazanan yine Rafael Nadal oldu. Murray ilk seti aldı ama hiç maçı kazanıcak psikolojide değildi.

İlk setin son oyununa kadar tutulan servislerin ardından Andy bir anda 0-40'ı yakaladı ve ikinci set puanında Rafa'nın kısa düşen slice/drop'uyla öne geçmeyi başardı.

Maçın en kritik anı ikinci setin dördüncü oyununda yaşandı. Bu sırada 2-1 önde olan ve Nadal'ın servisinde 15-30'u yakalayan Andy, çok çok basit bir forehand'i uzun vurunca servis kırma puanlarından oldu ve ardından üstüste 7 oyun birden kaybetti.

Dümene geçen Rafa bir daha da göz açtırmadı zaten. Andy'nin kalçasında bir problem olduğuda gözlerden kaçmadı, sanki hareket kabiliyeti biraz kısıtlanmış gibiydi.

Bu final beni acaip heyecanlandırıyor. Bu sene 4 Masters finalinde karşı karşıya gelip dördünde de rakibine boyun eğen Rafa, Wimbledon finalinde en büyük rövanşı alabilecek mi hep birlikte görücez..

0 yorum: