18 Temmuz 2011 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları


Dört turnuvalı haftanın şampiyonları resmen İspanyollar oldu. 4 turnuvanında finaline çıkmayı başarırlarken tek fire evinde oynayan Soderling'e mağlup olan David Ferrer'den geldi.

Haftanın en anlamlı şampiyonlığı 31 yaşındaki Juan Carlos Ferrero'dan geldi. Eski Dünya 1 numarası bu sezon yalnızca 3. turnuvasında şampiyonluğa ulaşmayı başardı. Neredeyse doğru dürüst antrenman yapılmadan kazanılmış bir şampiyonluk.

Soderling'de Bastad'da oynadığı üstüste 3. finalinden 2. şampiyonluğunu çıkardı. Kadınlarda ise geçen sene Roma'daki sürpriz şampiyonluğun ardından çok büyük bir düşüş yaşayan MJ Martinez Sanchez, 14 aylık aranın ardından Avusturya'da şampiyon olmayı başardı.

Palermo'da ise Anabel Medina Garrigues, geçen hafta Bastad'da şampiyon olan Hercog'u finalde geçmeyi başardı. Kariyerinin 10. toprak kort şampiyonluğunu kazanan Anabel, aktif tenisçiler arasında en çok toprak kort şampiyonluğu kazanan isim olmayı da başardı. Ayrıca bir turnuvayı 5 kez kazanan yine aktif tenisçiler arasında 4. isim oldu. Diğerleri ise Venus-Wimbledon, Serena-Avustralya Açık/Miami ve Clijsters-Luxembourg.

ATP Stuttgart
Juan Carlos Ferrero def. Pablo Andujar 6-4 6-0

ATP Bastad 
Robin Soderling def. David Ferrer 6-2 6-2

WTA Palermo
Anabel Medina Garrigues def. Polona Hercog 6-3 6-2

WTA Bad Gastein
Maria Jose Martinez Sanchez def. Patricia Mayr-Achleitner 6-0 7-5

0 yorum: