25 Temmuz 2011 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları


Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de ilk kez düzenlenen WTA turnuvasında şampiyon Vera Zvonareva oldu. Kariyerinin 12. şampiyonluğuna ulaşan Vera, bu sezon ikinci kez bir kupa kaldırdı. Baku Cup da bölgedeki ülkelerin oyuncuları için şahane bir vitrin oldu. Zaten ana tabloya bakarsanız en Avrupalı isim Rezai oldu. Tablonun tamamına yakını Rusya, Ukrayna, Gürcistan ve Kazakistan'dan oluştu.

Hamburg'da Gilles Simon bu sezon ikinci kez mutlu sona ulaşırken Almagro'da bu seneki 6. finalinden üçüncü kez eli boş döndü. Atlanta da ise geçen senenin kopyası bir final izledik. Fish, geçen sene olduğu gibi yine Isner'i yine üç setlik bir maç sonunda geçip şampiyonluğa ulaştı.

Bu hafta Türk tenisi için de yoğun bir hafta oldu. Hamburg'da elemeden çıkıp ikinci tura yükselen Marsel'in yanısıra İpek'in efsanevi şekilde kaybettiği Bükreş'deki çiftler finali ve Samsun'da düzenlenen 25K ITF Challenger turnuvasında boy gösteren temsilcilerimiz de oldu. 1 numaralı seribaşı Çağla'ydı ama ikinci turda elendi. Melis Sezer'de ikinci tur görürken Pemra çeyrek finalde Domachowska'ya yenilip turnuvaya veda etti.

Samsun'da zafere ulaşan Yulia Putintseva'ya da ayrı bir parantez açmak gerekiyor. Heyecan yapmaya gerek yok ama yetenekli bir kız olduğu kesin. Henüz 16 yaşında ve Junior kariyeri başarılı diyebiliriz. Son 1 ay içinde ikinci 25K'lık Challenger zaferi olması dikkat çekici. Takip listesine alalım, sezonun geri kalanında neler yapacak izlemek lazım. Yalnız henüz 16 yaşında dedik ama boyu da bir hayli kısa, daha ne kadar uzar bilemem ama büyük dezavantaj..

WTA Baku
Vera Zvonareva def. Ksenia Pervak 6-1 6-4

ATP Hamburg
Gilles Simon def. Nicolas Almagro 6-4 4-6 6-4

ATP Atlanta
Mardy Fish def. John Isner 3-6 7-6(6) 6-2

0 yorum: