30 Ağustos 2011 Salı

İlk günden kısa kısa


Son Grand Slam Amerika Açık'a kuşkusuz büyük bir sürprizle başladı. Kadınlarda 5 numaralı seri başı son Wimbledon şampiyonu Petra Kvitova turnuvaya ilk turdan veda ederek epey bir şaşırttı.

Wimbledon sonrası süreçte çok iyi hazırlanamadığı doğru ama rakip Dulgheru da Wimby sonrası sakatlıktan yeni kurtuldu ve bu henüz ikinci maçıydı. Petra'nın gününde olmadığında inanılmaz basit hata yaptığını biliyoruz, o günlerden birine denk geldik demek istiyorum yoksa ilk turda elenmesi kabul edilebilir bir sonuç değil.

Enteresan şekilde son Wimbledon finalisti Sharapova'da oldukça zorlandı. 2 saat 34 dakika süren maçta Watson'u devirmeyi başardı. Artık klasikleşti zaten Masha'nın maçı zora sokup kazanması. Yanlış hatırlamıyorsam bu sezon kazandığı 13. veya 14. üç setlik maç, hiç kaybetmedi. Yaptığı 58 basit hataya 41 winner ekleyince galibiyet geldi tabii ama ilk turdan çok kötü bir görüntü..

Şu ana kadar tamamlanan maçlarda 16'lık Keys'in 37'lik Craybas galibiyeti takdire şayan. Zvonareva, Goerges, Peng gibi seribaşları rahat maçlar çıkardı.

Erkeklerde ise Amerika Açık serisinin galibi Mardy Fish, üç setlik rahat bir galibiyetle yoluna devam etti. Amerikalı Harrison ikinci ve üçüncü setlerinde yakaladığı fırsatları bir bir harcayıp Cilic'e üç sette kaybetmekten kurtulamadı. Berdych, Tipsy, Stepanek ve Gasquet rahat maçlar çıkarırken 5 sete giden iki maç oldu.

Enteresan olan iki 5 setlik maçın süreleriydi; Petzschner, Ramos'u geçmek için 4 saat 24 dakikaya ihtiyaç duyarken Llodra, Hanescu'yu yalnızca 2 saat 49 dakikada geçti.

Benim Japon Kei de üzdü, ağır favori olarak çıktığı maçta ilk iki seti kaybettikten sonra maçtan çekildi. Beni şaşırtan bir diğer maç da Gonzo'nun Dr. Ivo'ya üç sette yenilmesi oldu hem de iki setinde servis kırdırdı. Maç boyu da yalnız bir servis kırma şansı elde edebildi. Ivo'dan etkileyci bir performans.. Şimdilik bu kadar bakalım..

0 yorum: