12 Ağustos 2011 Cuma

Kaybedenler Kulübü


Amerika Açık'a hazırlık olarak gösterebileceğimiz en önemli turnuvalardan biri olan Rogers Cup'da hem erkekler de hem kadınlar da üstüste enteresan sonuçlar geldi.

Haftaya Kimmie'nin sakatlığıyla başladıktan sonra önce Andy Murray, ardından da Rafael Nadal turnuvaya erken veda etti. Öyle ki Rafa bu yenilgisiyle, son bilmem kaç senede en erken elendiği Masters turnuvasını oynamış oldu.

Kadınlarda da Sveta'nın Halep'e kaybetmesi, Dünya 1 numarası Caro'nun Vinci'ye kaybetmesi ve az önce biten maçta Masha'nın Voskoboeva'ya kaybetmesi hep göze çarpan maçlar oldu.

Vinci ve Voskoboeva'ya ayrı bir sayfa açmak lazım, şu ana kadar turnuvanın yıldızı oldular. Vinci ilk turda Wickmayer, iki de Caro ve üçte Ivanovic'i ikişer setti mağlup etmeyi başardı, çeyrek finalde rakip Stosur.

Haftanın başarısı ise kuşkusuz Voskoboeva'dan geldi. Elemede kazandığı iki maçın ardından, ilk turda Bartoli'yi ikide Pennetta'yı ve son olarak üçte Sharapova'yı mağlup etmeyi başardı.

Kariyerinin açık ara en iyi turnuvasını geçiren Vosko, özellikle çok yönlü oyunuyla kendine hayran bıraktı. 6. hissi çok kuvvetli gerçekten, sezgilerinde büyük oranda başarı sağladı ve nefis pozisyon alıyor. Rakibi sürekli zorda bırakan cross court'lar da artısı. Geçen seneki kabus sezonu geride bıraktığı kesin ama ne kadar istikrarlı olacak işte o en büyük soru işareti.

0 yorum: