3 Eylül 2011 Cumartesi

Beşinci gün notları



Turnuvanın 5. günü güzel maçlara sahne oldu. Andy Murray iki set geriden gelip kazanırken, Amerikalıları sevindiren sonuç Donald Young'dan geldi. Masha'da turnuvaya veda eden isimler arasında yerini aldı.

Son dönemin en formda isimlerinden Haase, Andy karşısında ilk iki seti hanesine yazdırdığında maç da yavaş yavaş bitti deniyordu ama aradaki kondisyon farkı inanılmaz bir şekilde ortaya çıktı. Üçüncü setin ortasında üstüste yaptığı hatalarla oyundan düşen Haase, tam 13 oyun kaybetti ve kendini bir anda final setinde 4-0 geride buldu. Son bir gayretle 4-4'e geldiğinde noluyor be dedik ama maçı bitiren yine Haase'nin yorgunluk dolu basit hataları oldu.

Rafa, Mahut karşısında güle oynaya giderken rakip çekildi. Isner, Del Potro, Ferrer, Chela ve Benneteau 3 setlik rahat galibiyetler aldı. Donald Young da bir türlü olamayan gençlerden biri, bugün çok önemli bir galibiyet aldı Wawrinka karşısında, son set tie break'i oldukça rahat geçti ama maç heyecan doluydu. Bir diğer 5 setlik maçta da Kunitsyn, Melzer'i geçmeyi başardı.

Kadınlarda kuşkusuz turnuvanın 2 favorisinden biri olan Masha, bu sene pek de şaşırtmadığı üzere rezalet maçlarından birini oynadı. 60 basit hatayla 3 setlik maç oynaması da onunla baş etmenin çok zor olduğunu gösterir gibiydi. Bu sezon 13. 3 setlik maçında ilk yenilgisini aldı. Halbuki final setini 4-1den çevirmişti ama olmadı bu sefer. Meydan yine Serena'ya kalmış gibi.

Kerber'in 4. tur oynuyor olması beni kahrediyor açıkçası. Vera, Garrigues'i iki sette geçti ama zar zor oldu diyebilirim, ha döndü ha dönecek diye izledim maçı, pek ışık vermiyor geçen senenin finalisti. Safarova'da 17 yaşındaki haline geri döndü bugün, Niculescu'dan oyun dahi alamıyordu da işte bir tane kopardı. Senelerdir görmediğim kadar kötüydü, zaten bir süre sonra ne vursam olmayacak modundaydı. Romen'ler de böyle durumlarda acımıyor ha, konsantrasyon konusunda fazla iyiler.

Sabine de ikinci turu oynamadan geçince bakalım nasıl bir maç çıkaracak diye düşünüyordum ki tokat gibi bir cevap verdi. Falconi'yi tek oyunla evine yolladı. Zaten allah aşkına Falconi kim ya, ne işi var üçüncü turda. Lisicki - Vera dördüncü turu göz kamaştırıyor. O maçı kazanan turnuvayı da kazansın yahu. BamBam alacakmış gibi geliyor maçı.

Vika'nın da şansı şans değil valla, Serena'yla genelde Grand Slam'lerde karşılaşıyor, daha galibiyeti yok. Kalan isimlere bakıyorum da Vera/Sabine, Caro veya Vika kazansın dicem, kafadan ikisi elenicek zaten. Pöff WTA baydın beni bea..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

maçlar hangi kanalda veriliyor?

MELİH dedi ki...

Eurosport ve eurosport 2'den.