11 Eylül 2011 Pazar

Deja-vu


 Rüya finallerden daha çekişmeli olması beklenen ilk maç Fedex ile Nole’ yi karşı karşıya getirdi. Maç öncesi otoriteler tarafından favori olarak gösterilen Roger 2-0 öne geçtiği ve 2 maç puanı yakaladığı maçı 3-2 kaybetti.

İlk sette servis kırma puanı oynanmadan tie-breake gittik. Mini break ‘ i ilk yakalayan Roger üstüste 3 set puanı kaçırdı. Sete ancak 5. puanda nokta koyabildi.. İkinci setin başında Federer servis kırıp 1 set 1 break öne geçse de sonraki Djoko oyunundaki seyircilerden kaynaklanan bekleme Federer ‘in yakaladığı tempoyu bozdu ve sete eşitlik geldi: 3-3. Tam bu sette de tie break e mi gidiyoruz diye düşünürken Ekselansları 0 a karşı servis kırıp setin devamında da avantajını korudu ve maçta durumu 2-0 ‘ a getirdi.

Üçüncü setteyse tam bir Nole fırtınası vardı. O, 7 dakikayı aşan kritik Federer oyununda servis kırınca, Djoker adeta oynamaya karar verdi. Servislerine tutunup 3. seti aldı ve skoru 2-1 ‘e getirdi. 4.setteyse Federer korttan gitti yerine alalade bir oyuncu geldi sanki.Kırdırdığı iki servis ve yaptığı sayısız basit hata ile set Djokovic için çok kolay bir hale geldi.Arka arkaya Nole ‘ye giden oyunlarla maç 2010’daki gibi final setine uzadı.

Final setinde gerilim hat safhadaydı.Vurdukça daha da yükselen iki üstad , inanılmaz bir 5.set izletti bize..Ancak ne olduysa o kritik 8.oyunda oldu. Nole maçın en kötü servis oyununu çıkarttı ve Federer love breakle servis kırdı.Maç bitti Federer rövanşı aldı derken,Fedex 2 maç puanı kaçırdı.Sonrasında aynı acemiliği yapmayan Djokovic finale adını yazdırdı.Dejavu..

0 yorum: