26 Eylül 2011 Pazartesi

Haftanın Şampiyonları


Dört turnuvalı haftanın şampiyonları Jo-Wilfried Tsonga, Florian Mayer, Maria Jose Martinez Sanzhez ve Chanelle Scheepers oldu.

Kendi seyircisi önünde korta çıkan Tsonga finalde Ljubicic'i 3 sette geçmeyi başardı. Baya güzel bir maç oldu, özellikle Ljubo'nun ikinci sette önce 1-4'den sonra da tie break'te 2-4'den dönmesi finale yakıştı. Tsonga'da yaklaşık 2 yıl aradan sonra şampiyonluk yaşamış oldu.

Alman Mayer de finallerdeki şanssızlığını Bükreş'de kırmayı başardı. Bugüne kadar çıktığı 4 finali de kaybeden Mayer bu kez Andujar'ı geçip kariyerinin ilk şampiyonluğuna ulaştı. Kupasını da Nadia Comaneci'den almış.

İlk kez şampiyonluk elde eden bir diğer isim de Güney Afrikalı Scheepers oldu. Düşük profilli turnuvada çok çok zorlu maçlar oynadı. Finale kadar 4 maçını da 3 setlik yakın maçlarla kazanırken finalde Rybarikova'yı rahat geçti.

MJ Martinez Sanchez de Seul'da kariyerinin ilk sert kort şampiyonluğuna set vermeden ulaşmayı başardı.

Geçen hafta TED'de bizleri üzen Marsel, İzmir Cup'da üçüncü kez oynadığı finalden yine eli boş döndü. Var bir şanssızlık bu turnuvada ama çözemedim. Böylece Marsel 7. Challenger finalinden 5. kez mağlup ayrıldı.

ATP Metz
Jo-Wilfried Tsonga def. Ivan Ljubicic 6-3 6-7(4) 6-3

ATP Bucharest
Florian Mayer def. Pablo Andujar 6-3 6-1

WTA Guangzhou
Chanelle Scheepers def. Magdalena Rybarikova 6-2 6-2

WTA Seoul
Maria Jose Martinez Sanchez def. Galina Voskoboeva 7-6(0) 7-6(2)

İzmir Cup Challenger
Lukas Lacko def. Marsel İlhan 6-4 6-3

0 yorum: