5 Eylül 2011 Pazartesi

İlk hafta tamamlandı


Amerika Açık 2011'in ilk haftası sabaha karşı oynanan maçlarla tamamlandı. Oldukça temiz bir gün oldu diyebilirim. Erkeklerde Rafa, Andy, Murray, Isner, Young, Müller ve Ferrer 3 setlik maçlar çıkardı.

Günün 4 sete giden tek maçında 09 şampiyonu Del Potro, Gilles Simon'a kaybetti. Delpo'dan zaman zaman harika forehand performansı izledik ama çok fazla basit hata yaptı, kaybettiği 2 tie break lehine de sonuçlanabilirdi ama kritik anlarda Simon yerine Delpo'nun hataları ön plana çıktı diye düşünüyorum.

Amerikalılar genel olarak oldukça iyi bir turnuva geçiriyor, istatistik olarak bir veri yok elimde ama erkeklerde son 16'ya 4 Amerikalı girmeyi başardı. Kadınlarda tek isim Serena olurken, genç isimlerin tur atlamaları oldukça dikkat çekiciydi.

2 numara Vera, önceki iki maça nazaran çok daha iyi bir görüntü çizdi. Lisicki'yi iki sette geçti ki ben sürpriz çıkabilir diye düşünüyordum. Pennetta'nın Masha'dan aldığı gaz aynen devam ediyor. Peng'i iki sette geçti ama ikinci set tie break'i görülmeye değerdi. 6-2'den 4 set puanı çevirerek kazandı ki, 3ü nefis oynanmış puanlardı, basit hatalarla falan dönmedi yani..

Stosur'da Kirilenko'yu 3 sette geçerken, Makiri'nin kazandığı 2. set tie break'i tarihe geçti. 17-15'lik tie break sonucu bir Grand Slam'de oynanan en uzun tie break oldu. Sammy iyi toparlamış böyle bir tie break'ten sonra.

Korktuğum yine başıma geldi ve Kerber çeyrek finale yükseldi, bari Niculescu çıkaydı..

0 yorum: