11 Eylül 2011 Pazar

Mucizevi Forehand


Aslında tam da Gizem'in dediği gibi geçen senenin kopyası bir maç oldu. 5 sete giden Nole'un 2 maç puanı çevirip kazandığı bir maç. Ama maçın içindeki enstantaneler bu sene çok daha farklıydı.

Arthur Ashe'de bugün farklı bir seyirci vardı. Tribünlerin çok çok büyük bir bölümü Federer'in arkasındaydı ama maçın içine o kadar girmeleri Fed'e pek de yaramadı. Kusursuz bir ilk set ve 3-1'lik ikinci set açılışından sonra üst koltuklarda yaşanan sanırım bayılma vakası Fed'in konsantrasyonunu iyiden iyiye bozdu. Kaybettiği avantajı Nole'un üstüste abuk basit hatalarıyla geri kazanınca ikinci seti de hanesine yazdırdı.

Ancak üçüncü sete başlarken herkesin kafasında bir soru işareti vardı. Bu seneki Wimbledon'a kadar kariyerinde 2-0 öne geçtiği hiç bir maçı kaybetmeyen Federer, o maçta Tsonga'ya yenilince, Fed cephesinde artık bu soru sorulabilir hale gelmişti.

Açıkçası 3. ve 4. sette seyirciye rağmen tek kelimeyle muhteşem bir Nole izledik. Muazzam bir servis performansı ortaya koydu ve Federer önce 3'de sonra 4'de resmen pes etti. Final setinin hikayesi ise bambaşka..

Setler eşitlendikten sonra ilk servis atan olmanın verdiği avantajı iyi kullanan Federer rahat servis oyunlarıyla 4-3'e kadar geldi ve bu kritik oyunda Nole adeta eridi. Love break'le hem 5-3'ü yakaladı Fed hem de seyirciyi hiç olmadığı kadar arkasına aldı. Ama tek sorun kendisinde hiç bir heyecan işareti yoktu.

Seyircinin bir türlü rahat vermediği oyunda 40-15'de 2 maç puanı yakaladı Federer, ve işte tam o anda mucizevi forehand oyunun tam anlamıyla dönüm noktası oldu. Maç sonrası mini röportajda o forehand için bazen içeri bazen dışarı düşer o anda sadece olabildiğince sert vurdum diyen Nole, o puan sonrası bir daha arkasına bakmadı ve üstüste 4 oyunla seti ve maçı bitirmeyi başardı.

Öylesine zor ve baskı altında çıkarıldıki o forehand gerçekten uzun süreler akıllardan çıkmayacak. O kadar ki son puanlar dışında fazla tekrar göstermeyen Eurosport bile oyun sonunda tekrar tekrar o puana dönüş yaptı.

Her şey Fed'i gösterirken, tek bir puanla maçın döndüğüne şahitlik ettik. Neredeyse tamamı Fed'i destekleyen Arthur Ashe bile o puan sonrası yarı yarıya taraf değiştirdi. Her ne kadar Federer kariyeri boyunca puan sonraları fazla reaksiyon göstermese de bazen karşıdakini moralman bozmak adına yapılması gerekiyor. Bugün Nole geri döndüyse, iyi puanlar sonrası gösterdiği reaksiyon ve player box'dan aldıtığı pozitif enerji bunda çok büyük katkı sağlamıştır. Bir yanda sürekli ayakta sürekli yüreklendiren Djokovic kutusu, bir yanda sürekli oturan oyun sonraları yumruk sıkmak dışında başka hiç bir reaksiyon göstermeyen Federer kutusu.

İşte o mucizevi forehand; (Kalite çok iyi değil ama puan öncesi ve sonrası Nole'un reaksiyonu zaten herşeyi anlatıyor)

2 yorum:

Adsız dedi ki...

federer az daha dikkatli olup 3. setin başlarında servisini kırdırmayıp da eğer o kırsaydı, yarım kalan bi maçla beraber çoktan finaldeydi. djokovic daha ilkinde fire vermişti geçen turnuvada. ama tabi djokovic maç kaybetmez, kaybederse mutlaka sakattır.

Gizem S. dedi ki...

Sıkılacak bi yumruk ya da denilecek bi c'mon. Bu kadar mı zor ben anlayamadım. Bu arada kutularla ilgili yorumuna katılmamak elde değil.Aklıma efsanevi Wimbledon finalinde Tony Nadal-Mirka Vavrinec zıtlığı geliyo.