9 Eylül 2011 Cuma

Nole -Roger yarı finali geliyorr



2011 Amerika Açık erkeklerde dün tablonun üst kısmında çeyrek final, alt kısmında ise 4.tur maçları vardı. Doğrusunu söylemek gerekirse kortlarda tam bir 4 silahşörler fırtınası vardı. Önce Murray Amerikalıların yeni yüzü Donald Young 'ı 3 sette çok rahat geçti. Ardından Rafa seribaşı olmayan Lüksemburglu rakibini ilk seti tie break olmasına rağmen kayıpsız geçti.

Çeyrek finalde Murray ve Rafa nın rakiplerini belirleyecek maçlarda turnuvada kalan 3 Amerikalıdan ikisi korta çıktı. Isner 3 seti tiebreakle aldığı maçı 12 numara Gilles Simon karşısında 3-1 almayı bildi ve Murray'nin rakibi oldu. Eski günlerini anımsatan maçta ise Roddick İspanyol Ferrer karşısında set kaybetmesine rağmen özellikle etkili backhand sliceları ve servisleriyle Nadal ' a adeta ben buradayım diyordu.

Akşam seansında ise Arthur Ashe ' e ilk dünya bir numarası çıktı. Yakın dostu ve Davis kupası partneri Tipsarevic karsısında maça servis kırdırarak başlasa da ilk seti tie breakle 7-6 almayı bildi. İkinci set gene 7-6 ile janko'ya gitti. Ancak buradan sonra baldırından sakatlanan Janko maçı tamamlayamadı ve 4.set 3-0 iken maçtan çekildi. Ne diyelim kariyerinin ilk Grand Slam çeyrek finalinde maçtan sakatlanarak çekilmesi yazık oldu.

İkinci çeyrek final maçı Ekselansları Roger Federer ile son dönemlerdeki korkulu rüyası haline gelen Fransızların şımarık çocuğu Tsonga' yı karşı karşıya getirdi. İlk set 3-1 ken yağmur engeline takılan maç gecikmeli de olsa Roger'ın 3-0 üstünlüğüyle bitti. Ürettiği açılı winnerlar ve servislerdeki etkili performansıyla formda bir Federer vardı kortta. Ne diyelim iyi olan kazansın..

0 yorum: