10 Eylül 2011 Cumartesi

Rüya Gibi İki Yarı Final



Erkeklerde tablonun diğer tarafındaki yarı finali belirlemek için bugün iki maçımız vardı. İlk maç 28 numaralı seribaşı John Isner ile 4 numara Andy Murray ‘i karşı karşıya getirdi.

Maçın kağıt üzerindeki favorisi İskoç raket oldukça zorlandı desek yerinde olur. İlk sette John ‘un ortaya koyduğu direnç 11. oyunda kırdırdığı servisi ve kaybettiği setle giderek azaldı. Tabi bunda iki raket arasındaki fiziksel diriliğin de payı var. Zira önceki turda Isner Gilles Simon’u zorlu bir 4 sette devirirken, Murray Young ‘ ı rahat geçmişti. Biz tam İlk iki seti birer servis kırmayla alan Andy 3 setlik bir galibiyete gidiyor derken, 3. sette oyununun temposunu düşürünce karşısında daha dirençli bir Isner gördü ve seti 6-3 kaybetti. Sonraki setteyse Isner fırtınası dindi ve 3 saati aşan maçın 4. setini tie breakle Murray alıp ilk yarı finalist oldu.

Murray ‘nin rakibinin belirlendiği son çeyrek final Isner’in elenmesinin ardından turnuvadaki tek erkek Amerikalı Roddick ile dünya iki numarası Rafa Nadal arasındaydı.

Roddick maçın daha ilk servis oyununu kaybedince Nadal direksiyona oturdu ve maç bitene kadar da kalkmadı diyebiliriz. Arka arkaya kırdığı servislerle beklenenden de rahat bir maç çıkardı. Tabi Roddick gibi iyi servis atan oyuncular en güvendikleri silah bu kadar erken ellerinden alınınca bocalıyorlar. Ama Roddick bununla hiç iyi başa çıkamadı ve çok erken teslim oldu. Nadal maçı tahmin edilenden çok daha rahat bir oyunla 3-0 kazandı ve yarıfinaldeki 4 silahşörleri tamamladı. Bu sene Roland Garros’taki eşleşmeleri Amerika Açık’ta bir kere daha izleyeceğiz.

Bu arada yarı final heyecanı yarın tsi saat 19.00’da Novak Djokovic-Roger Federer maçı ile başlayacak.Devamında Nadal-Murray ve kadınlar yarı final karşılaşmaları var.

0 yorum: