7 Eylül 2011 Çarşamba

Tenis Dünyası'nın 32. sayısı çıktı


Altı yıldır Türk ve dünya tenisindeki gelişmeleri periyodik olarak tenisseverlere ulaştıran TENİS DÜNYASI Dergisi’nin 32. sayısı piyasaya çıktı. Dergi, Eylül ayının kapağına Masters 1000 Serisi’ndeki Indian Wells, Miami, Madrid, Roma ve Montreal turnuvalarını kazanarak bir ilki gerçekleştiren Novak Djokovic’i taşıdı. ‘Usta işi performans’ başlıklı yazıda Nole’nin kazandığı Masters turnuvalarındaki hikayesi anlatılıyor.

Yılın son Grand Slam’i Amerika Açık’la ilgili dosyalar son sayıda önemli bir yer tutuyor. Derginin sürekli yazarlarından Paul Fein, Amerika Açık’ın 5 unutulmaz maçının öyküsünü Tenis Dünyası okurları için yazdı. ‘Onlu’ köşesinde bu ay Amerika Açık’ı özel kılan 10 turnuva özelliği anlatılıyor.

Bu sayının en ilginç konularından birisi de Şevket Furkan Erbay’ın ‘çift bageller’ ile ilgili hazırladığı eğlenceli dosya. Oyun alamadan maç kaybetmenin acı tarihi üzerine hazırlanan yazıyı ve ilginç istatistikleri bir solukta okuyacaksınız. Kortların efsane çifti Bryan Kardeşler ve Bernard Tomic dosyaları da bu sayının konuları arasında. 

Eylül ayında Türkiye’de yapılacak İstanbul Challenger ve İzmir Cup turnuvaları, Levent Kulübü, Miltaş ve Dalyan Kulüp’te düzenlenen ITF organizasyonları, ENKA  Sadi Gülçelik Turnuvası, Wings Open ile ilgili sayfalar da Tenis Dünyası dergisinin 32. sayısında yer alıyor. Levent Kulübü Başkanı Ali Kurt, Türkiye’de tenis kulübü yönetmenin zorluklarını anlatıyor.

Tenis Dünyası Dergisi’nin tüm dünyadaki ITF turnuvaları üzerine yaptığı araştırma birçok önemli gerçeği gözler önüne seriyor. Bu gerçeklerden birisi Türkiye’nin ABD ve İspanya’dan sonra 66 turnuva ile dünya sıralamasında üçüncü sırada bulunması.

Mustafa Şengül, burçların tenisi nasıl etkilediğini eğlenceli bir dille anlatıyor.

Dünyanın en gözde sporcularından biri olan Rafael Nadal’ın, sponsorluk anlaşması yaptığı Armani için verdiği özel pozlar derginin özellikle kadın okurlarını heyecanlandıracak cinsten.

Derginin sürekli yazarlarından Nick Bollettieri, bu sayıda tenisçileri, çiftler oyununu geliştirmek için 7 tüyo veriyor.

Türk ve dünya tenisinin nabzını tutan Tenis Dünyası dergisi bayilerde 6 TL’den satılıyor.
 
Dergiyi sanal ortamda okumak isteyenler cüzi bir ücret karşılığında http://www.dijimecmua.com/tenis-dergisi/ adresinden okuyabilirler.
 
Tenis Dünyası’na abone olmak isteyenler tenisdunyasi@gmail.com adresine mail atabilirler.

0 yorum: