1 Eylül 2011 Perşembe

Üçüncü günde bomba patladı


Kadınlarda ilk iki gün sürprizli geçtikten sonra asıl bomba bugün patladı. Ancak teklerde değil çiftlerde. Geçen senenin şampiyonu, bu senenin 2 Grand Slam'li çifti Bryan biraderler turnuvaya ilk turdan veda ettiler.

Turnuvanın en büyük sürprizi bunun önüne geçebilecek tek sonuç Djokovic'in 2. turda elenmesi olur herhalde. Sonuçta 3'ü Amerika Açık olmak üzere 11 Grand Slam çiftler şampiyonluğu bulunan bir çiftten bahsediyoruz. Öyle ki 2001 Avustralya Açık'dan bu yana hiç ilk turda elenmemişler. Yenildikleri rakip de Karlovic/Moser, nasıl oldu bu iş anlamadım.

Erkeklerde Murray, ilk setinde zorlandığı maçta Devvarman'ı 3 sette geçerken, son dönemin formda ismi Haase, Del Potro ve Lopez'de üçer setlik galibiyetler aldı. Günün bir diğer ilginç sonucu Julien Benneteau'dan geldi. Toprak dışında güvenilmez Almagro'ya o ayrı ama 3 setlik çok net bir yenilgi de beklemiyordum açıkçası. Almagro, ilk turda elenen en yüksek seribaşı oldu erkeklerde.

Kadınlarda ilk iki günde olduğu gibi bir sürpriz daha yaşandı ve bu kez de 10 numaralı seribaşı Bartoli, Amerikalı McHale'a elendi. Üstün maç konsantrasyonuyla bildiğimiz Bartoli'nin aşırı basit hata yaptığı maçlardan biri oldu.

Stosur'da iki sette kazanmasına rağmen oyun içinde zorlu anlar geçirdi. Vandeweghe biraz istikrarlı olsa iyi yerlere gelecek. Petrova'ya çok benziyor oyunu, enteresan olan Sammy'nin üçüncü tur rakibi Petrova oldu. Bakalım bu oyun tarzının bir üst modeliyle nasıl baş edecek.

2 numaralı seribaşı Vera Zvonareva'da yakın bir maç oynadı. Bondarenko'dan böylesine bir oyun beklemiyordum. Oldukça korkusuz bir forehand performansı sergiledi. Vera ikinci sette bitirebilirdi ama Vera işte artık Masha gibi ona da alıştık. Vera adına bir artı not file önündeki puan yüzdesi oldu. Yoruldu ama üçüncü turu rahat bana kalırsa.

Bir diğer Amerikalı genç Madison Keys de sürprize bir adım uzaklıktaydı. Safarova karşısında ikinci ve üçüncü sette eline geçen fırsatları değerlendiremedi. Tam da yorum yapamıycam çünkü aynı anda Vera'nın maçını izliyordum.. Goerges, Kirilenko ve Peng de temiz iki setlik maçlar çıkardı.

Gece seansında Sharapova ve Roddick sahne alacak. Bu gece ilk tur maçları tamamlanıyor. Marsel'in maçı da yarın olacak. 13 numaralı kortta günün son maçı olacak. Televizyon yayını ihtimali maalesef düşük. Verdasco'ya daha bir önem verirler diye düşünmüştüm..

0 yorum: