7 Eylül 2011 Çarşamba

Yağmur Engeli


Turnuva öncesi acaba iptal olur mu fırtına ne kadar etkili olacak derken bir haftayı sorunsuz geçirmiştik. Ama sonunda yağmur New York'u vurdu. Dün tek bir maç dahi oynanamazken yağmurun bugün de süreceği ama dünkü kadar şiddetli olmayacağı söyleniyor. Bakalım maçlar tamamlanabilecek mi.

Bu aradan yararlanarak eşleşmelere kısaca bir göz atalım. İlk çeyrek final iki Sırpı karşı karşıya getirdi. Nole buraya kadar güle oynaya geldi, Dolgo karşısındaki ilk set onun için bir test oldu ve ondan da başarılıyla çıkmayı başardı. Yaz dönemini iyi geçiren Tipsy de biraz da şansıyla (Berdych'in çekilmesi) çeyrek finali gördü ama Nole karşısında maalesef şansı yok.

Belli olan ikinci çeyrek final maçı ise Tsonga'yla Federer arasında olacak. Çeyrek finallerin en ilgiyle bekleneni bu maç olacak. Bu sene 5. kez karşı karşıya gelecekler ve 2-2'lik eşitlik var. Tabii tenisseverlerin aklında kalan maç Wimbledon çeyrek finalinde Tsonga'nın 2-0 geriden gelip kazandığı maç. Rövanşı gözüyle bakılan Montreal'deki maçı da Tsonga 3 sette kazanmıştı. Asıl rövanş bu olacak herhalde.

Kadınlarda ise çeyrek finaller şu şekilde oluştu;
Petkovic vs Wozniacki
Pavlyuchenkova vs Williams
Kerber vs Pennetta
Stosur vs Zvonareva

Kerber'in yarı final ihtimali tüylerimi ürpertiyor. 1. ve 4. maçları kaçırmamak lazım. Dört maçta bugün oynanacak tabii oynanabilirse..

Bu arada Junior'larda Başak Eraydın'da korta çıktı. Eleme maçından galip çıkıp Junior ana tablosuna adını yazdıran Başak, ilk turda Amerikalı rakibine iki sette kaybetti.

0 yorum: