30 Ekim 2011 Pazar

İstanbul'un Sultanı Petra Kvitova


WTA Champs 2011'in şampiyonu Victoria Azarenka'yı 2 saat 28 dakika sonunda 7-5 4-6 6-3'lük üç setle deviren Petra Kvitova oldu.

Fazla söze gerek yok aslında, Petra ilk sette 5-0'ı yakaladıktan sonra resmen durdu. Kötü gününde hiç çekilmeyen, hata üstüne hata yapan haline döndü bir anda. Seti koparacak herhalde Vika diye beklerken 11. ve 12. oyunda gösterdiği dirençle seti bitirmeyi başardı.

Seti kaybeden dağılır diye düşünüyordum ama Vika dağılmadı, bir o tarafa bir bu tarafa dönen seti 6-4'le hanesine yazdırıp maçı final setine taşımayı başardı.

Final setinde yine ilk setin başında olduğu gibi Kvitova üstüste oyunlarla üstünlüğü sağladı ve maç sonuna kadar korumayı başardı.

Arada çok abuk sabuk hatalar izlesek de finale yakışır bir mücadele ortaya kondu. 13binin üzerindeki tenis sever de salondan keyifle ayrıldı. Turnuvanın şampiyonu Kvitova oldu ama gerçek şampiyon 11bin küsür günlük ortalama sağlayan İstanbul seyircisi oldu. Zaten kupa seremonisinde de memnuniyetlerine dile getirmekten çekinmediler.

0 yorum: