31 Ekim 2011 Pazartesi

WTA Champs 2011'in ardından


WTA'in en büyük organizasyonlarından biri olan sezon sonu şampiyonasını canlı izlemek bir yana organizasyonun bu denli başarılı olması beni çok çok mutlu etti.

Sinan Erdem'deki seyirci ortalamaları inanılmaz. 6 günde toplam 70.824 kişi izlerken, günlük ortalama 11.804 kişiydi. Sanırım Doha'yı toplamda 3-4e katlamışızdır. Tabii asıl önemli olan seyircinin niceliğinden çok niteliğiydi, İstanbul seyircisi resmen sınıf atladı.

Ben açıkçası yıllardır satellite, challenger demeden yerinde turnuvaları takip etmiş biri olarak bu kadar kaliteli bir seyirci kitlesiyle karşılaşacağımı düşünmemiştim. Tepkiler genelde yerinde ve iki tarafıda destekler nitelikteydi. Haftanın geneline baktığımızda benim gözlemlediğim kadarıyla seyircimiz Sam ve Kvitova'yı çok sevdi. Ama hiç bir maçta da öbür tarafa haksızlık yapmadı. Tenis kültürü adına en sevindirici olay buydu bana kalırsa çünkü bizim spor anlayışımızda ağır bir taraf tutma sevdası var. Her nasılsa korta yansımadı hiç gerçekten bu hafta beni en mutlu eden şeylerden biri buydu.


İstanbul Cup 2007'in Masha'lı, Venus'lü, Lena D'li efsane ana tablosundan sonra bu hafta da gördük ki Türk seyircisi üst düzey turnuva izlemek istiyor. Umarım bu turnuva ve önümüzdeki iki sene bazı şeylerin başlangıcı olur. Türkiye Tenis Federasyonu böylesine büyük bir organizasyonun altından -uygun fiyat politikası ve yeterli tanıtımla- başarılıyla kalktı. Zaten Başkan Ayda Uluç'un yüz ifadesi de bu gururu hafta boyunca yansıttı.

WTA ve ITF organizasyondan hayli memnun kaldıklarını her fırsatta dile getirdi zaten. Artık yapılması gereken ufak tefek aksaklıkların giderilip seneye daha da başarılı bir organizasyonun yapılması.

0 yorum: