16 Kasım 2011 Çarşamba

Londra'da Gruplar Belli Oldu


Önümüzdeki hafta Londra'da başlayacak olan ATP Sezon Sonu Şampiyonasında gruplar belli oldu. Buna göre ilk grup N.Djokovic (1) -A.Murray (3) - D.Ferrer(5) ve T.Berdych(7) ten oluşurken çok daha zorlu ve keyifli mücadeleler izleyeceğimizi düşündüğüm ikinci grup R.Nadal (2) - R.Federer (4) - J.W.Tsonga (6) ve M. Fish (8) ten oluşuyor.

İlk gruptan çıkması muhtemel isimler ilk bakışta Nole ve Andy gibi dursa da Nole'nin omuz sakatlığı olduğunu ve tüm yıl boyunca diğer oyunculardan çok daha fazla efor sarf edip yorulduğunu biliyoruz. Özellikle Basel'de Nishikori'ye kaybettiği 3. setten sonra akıllarda soru işaretleri oluşmuyor değil. Diğer taraftan Murray çıkmak için ciddi bir şansa sahip. Bu ikiliye problem çıkartabilecek isim ise sezonun son kısmında iyi bir form grafiği tutturan Tomas olabilir.

İkinci grup ise kelimenin tam anlamıyla rüya gibi bir grup olmuş. Federer ve Rafa'nın aynı grupta olmasının yanına bir de çok iyi bir 3.isim eklenmiş:Tsonga. Özellikle Federer'e çok ters gelen bir isim. Bu gruptan çıkacakları tahmin etmek gerçekten zor olsa da ben sürpriz olacağını düşünmüyorum. Özellikle çok formda ve o 4 senelik dominasyon günlerini hatırlatan Roger bence gruptan lider olarak çıkacaktır. 2.isim ise ya Tsonga ya rafa olacak gibi duruyor. Gene formda bir Tsonga..Onu etkileyebilecek şey sadece fiziksel yorgunluğu olabilir.Zira Londra'ya gelebilmek için yılın son döneminde epey turnuva oynadı. Rafa'nın ise çok formda olmamakla beraber Paris 'ten çekilerek dinlenmiş olduğunu söylemek mümkün.

Gruplardan çıkanlar kimler olursa olsun çok keyifli bir turnuva olacağı kesin.20 Kasım sabırsızlıkla bekleniyor.

0 yorum: